Primarul Turzii și-a cumpărat trei locuri de casă cu plata în rate

0
Xxx

Primarul Turzii, Cristian Matei a cumpărat trei loturi de casă, în rate. Achiziția noului teren apare în declarația de avere înregistrată în această vară.

Primarul a cumpărat cele trei terenuri printr-o licitație organizată de comuna Sădulești. Terenurile sunt în satul Copăceni. Într-un răspuns oficial transmis redacției, primarul Turzii spune că cele trei terenuri înscrise în CF sunt înscrise pe numele UAT Săndulești și nu pe numele său.

”Am vândut terenurile la un preț de 22 de euro/mp, au fost 69 de loturi și da, dl primar Cristian Matei a cumpărat și el. Era un cumpărător eligibil”, explică primarul Comunei Săndulești, Călin Fărgaciu. Acesta își amintește că primarul Turzii a cumpărat două loturi, dar admite că poate să fi fost chiar trei.

În declarația de avere a primarului Turzii, cele trei locuri de casă sunt comasate într-un singur teren de 2947 de metri pătrați.

Tot în aceeași zonă și-a cumpărat teren, ginerele primarului Turzii, Bogdan Bobic. Mai modest decât socrului lui, Bogdan Bobic și-a luat doar o parcelă de teren.

Vânzarea celor 69 de parcele de loturi de casă, de la Copăceni, cu suprafețe cuprinse între 600 și 1000 de mp, atrage atenția asupra situației nereglementate în care un ofertant dorește să cumpere mai multe parcele învecinate. Caietul de sarcini al licitației de la Sădulești nu limita dreptul participanților de a oferta pentru mai multe parcele simultan, astfel că primarul Turzii a cumpărat trei parcele una, lângă alta, fără a avea un rival. Dacă prețul de 22 euro/mp lansat de primarul Fărgaciu e corect, cei 2947 de lei s-au adjudecat la valoarea de 291,753‬ lei.

La fel ca toți ceilalți cumpărători, primarul Turzii și-a luat cele trei locuri de casă, cu avans și 36 de rate lunare. Pe terenurile cumpărate sunt înscrise ipoteci între 14-20.000 ron pentru partea de preț neachitat.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.