Turdenii mai au un week-end relaxat până la restricții

0

Noile măsuri restrictive anunțate de autorități ar urma să intre în vigoare doar de duminică, a anunțat primul ministru Florin Câțu. Prefectul județului Cluj confirmase anterior că restricțiile la nivelul județului nu vor fi aplicate din acest week-end.

C județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței, în termen de 48 de ore. Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate,
În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea.

Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficiale comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței, în termen de 48 de ore. Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență.

Măsurile pentru municipiile Turda și Câmpia Turzii care au o incidență de 5,72 și 5,45 la mia de locutori prevăd restricționarea ieșitului din casă după ora 20 în zilele de în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, magazinele și vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și vor fi suspendate activitățile activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private după ora 18 în weeke-end.

Aplicabilitatea măsurilor încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.