UE în Micro III. Câte pișcoturi poți să faci de 113.000 de lei, bani europeni?

0
Maxresdefault

Descrierea proiectului de antreprenoriat din Micro III Turda, gestionat de Fundația Caritabiă Sf Daniel, continuă cu alte cinci firme. Toate au eșuat antreprenorial după anul în care ar fi trebuit să funcționeze. Unele dintre firme nu au respectat condițiile de eligibilitate, de 2 angajați, altele au avut angajați dar n-au avut activitate.

Lia Rodia Iamburca și-a înființat Party Iamb Rodi srl cu obiectul ”Alte activitati recreative si distractive n.c.a. Firma e înregistrată pe Lotus 3 și nu există nicio informație fiscală care să arate că ar fi funcționat pe bune vreodată. Știm că Ministerul Investițiilor Europene a inclus firma pe lista cu subvenții de 113.000 lei.

Pasoro Madera srl e firma lui Pașca Romeo Sorin și e înregistrată pe Lotus 2. Datele financiare arată zero venituri, cheltuieli totale și pierderi de 76.921 lei. Administratorul Pașca Romeo Sorin explică cum a decurs eșecul planului de afaceri susținut de UE. ”N-am avut de lucru si n-am avut nici angajati, eu nu am drept de muncă deoarece sunt pensionat medical, sunt cardiac. Banii au intrat în firmă și s-au cumpărat utilaje de ei iar utilajele sunt aici”, a precizat Romeo Sorin Pașca.

Pasoro Madera srl este legată printr-o informație de o altă firmă din proiect, Rovia Bio Cosmetics srl. Ambele firme s-au inactivat în aceeași zi, la 15.06.2021. Poate fi doar o coincidență și cele două firme să fi avut același contabil responsabil.

Cucerzan Roxana Ioana a obținut punctaj pentru subvenția planului de afaceri de fabricare a parfumurilor și produselor cosmetice de toaletă. Firma Rovia Bio Cosmetics srl are pentru anul 2021 venituri totale de 75.524, cheltuieli de 77.408 lei, o pierdere brută de 1884 lei și 1 salariat. Nu are nicio cifră de afaceri netă așa că putem deduce că veniturile nu provin din vanzarea de produse si servicii pe perioada determinată.

Vanessa Anc Conf srl a fost înregistrată de către Deușan Anca Ioana care urma să fabrice pișcoturi pe bani de europeni, mai precis în urma infuziei de capital de 113.000 de lei. Cu astfel de sumă de bani se putea produce o cantitate considerabilă de pișcoturi. Înregistrată pe Panseluțelor 9, firma de pișscoturi a avut zero venituri, cheltuieli și pierderi pe 2020 de 16.582 de lei și nicio dată financiară raportată pe 2021.

Patry Stefy Gold srl a lui Iulian Vasile Bica e ultima firmă prezentantă în acest articol. Are ca obiect fabricarea painii, fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Nu e disponibilă nicio informație financiară pe anul 2020 și 2021.

Fundația Sf Daniel are datoria morală de a explica public ce s-a întâmplat cu proiectul de inserție socială din Micro III, în special cu componenta de antreprenoriat. Așa cum arată informațiile fiscale ale firmelor beneficiare, acestea nu au respectat criteriile de eligibilitate. Vorbim de hoție și fraudarea fondurilor europene sau pur și simplu de nepriceperea antreprenorilor și proasta gestionare a proiectului? Beneficiarul fondurilor, Fundația Caritabilă Sf Daniel ar trebui să explice ce s-a întâmplat deoarece valorea totală a proiectului, de peste 20 de milioane de lei, e imensă pentru un cartier al Turzii. Atât gestionarul fondurilor cât și beneficiarii ne pot trimite punctele de vedere referitoare la proiect pe adresa horeahudrea@gmail.com

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.