Spitalul din Câmpia Turzii, locul în care poți muri de Covid, fără tratament de specialitate

0
Spital

Pacienții cu Covid, internați la Spitalul din Câmpia Turzii ajung pe secția de medicină internă fără ca circuitele medicale să fi fost anterior stabilite și avizate de un epidemiolog, a precizat astăzi pentru Politică și Putere, medicul Lavinia Nistor, medic primar medicină internă.

Dr. Lavinia Nistor a demisionat din funcția de director medical al Spitalului Municipal Corneliu Ignea și din funcția de medic al secției de medicină internă.

Scandalul Spitalului de la Câmpia Turzii ia amploare. Ințial, a demisionat șeful secției de medicină internă, Lehel Csergo. Acum, directorul medical al spitalului și-a anunțat demisia.

Dr. Lavinia Nistor este medic primar, medicină internă și fost director medical al Spitalului Municipal. Profesează la Câmpia Turzii de 23 de ani, încă din perioada rezidențiatului. Este medic primar, medicină internă și spune că ajuns în situația în care nu mai poate profesa eficient în spitalul din oraș.

Problema cea mai mare a spitalului din Câmpia Turzii este aceea că nu a fost declarat spital Covid dar a ajuns să trateze cazuri de bolnavi Covid.

Autoritățile locale nu au acceptat desemnarea spitalului de la Câmpia Turzii ca spital Covid de teamă că nu se vor putea trata și alte afecțiuni.Așa că au permis aparția unei struțo-cămile. Acum în spital se tratează bolile clasice, apar însă și suspecți de Covid și sunt internați în final și pacienți de Covid care nu mai au loc la spitalele din Cluj.Toți aceștia ajung pe secția de medicină internă o secție care ca și spațiu nu permite internarea unor persoane cu boli interne și cu boli infecțioase.

Până la aparației pandemiei, protocolul medical prevedea că este interzisă internarea pe secțiile de medicină internă a cazurilor de boli infecțioase deoarece bolile infecțioase puteau complica starea de sănătate a bolnavilor.

Acum bolnavi de covid, cei care au alte boli și cei care revin cu complicații după vindecarea de Covid ajung în secția de medicină internă.

Personalul este obligat să asigure servicii medicale, trecand de la o categorie de pacienți la alta însă șansele de a infecta alți pacienți sunt crescute

Circuitele medicale nu au fost aprobate de un epidemiolog care putea spune dacă internarea pacientilor pozitivi cu cei negativi in aceeași secție este posibilă fără ca bolnavii să fie expuși infectării.

În plus, pacienții nu pot beneficia de tratamentul Covid specific.

Spitalul nu are Unitate de Primir Urgențe, nu are permanent servicii de laborator și radiologie iar faptul că medicina internă asigură și urgențele medicale complică lucrurile.

Demisia Laviniei Nistor vine în contextul în care medicului Lehel Csergo, șeful secției de medicină internă, i s-a desfăcut contractul de muncă fără preaviz. Csergo a demisionat din funcția de medic șef de secție dar colegii l-au rugant să rămână încă 45 de zile pentru a-i sprijini în actul medical. Conducerea spitalului i-a desfăcut contractul de muncă cu efect imediat.

Lavinia Nistor a demisionat de Spitalul din Câmpia Turzii după 23 de ani de muncă. Nu princina pandemiei ci pentru că managementul spitatului nu îi mai ascultă pe medici.

Până acum au plecat doi medici, dar directorul, de profesie economist, al spitalului a rămas.

De reținut:

Autoritățile au refuzat să desemneze Spitalul din Câmpia Turzii drept spital Covid

Spitalul nu are Unitate de Primiri Urgențe, nu are Terapie Intensivă medicală (doar supraveghere post-operatorie), nu dispune de servicii de laborator și radiologie permanente. (spre exemplu nu se poate face seara radiografii ale unui pacient cu tulburari respiratorii grave)

Secția de medicină internă primește la grămadă urgențe, bolile interne, suspecții de covid, cazurile de complicații post covid.

Circuitele medicale pentru secția de medicină internă nu au fost aprobate de un medic epidemiolog care să certifice faptul că cei care nu au Covid au un risc minim de îmbolnăvire

Pacienții Covid de la Câmpia Turzii nu beneficiază de tratametntul special pentru Covid.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.