Prea mulți bani pentru drumurile de hotar la Mihai Viteazu. ”Sunt pentru toate drumurile comunale”, explică viceprimarul

0
Modernizare Drumuri

Administrația locală de la Mihai Viteazu este acuzată că a alocat prea mulți bani în bugetul anului 2022, pentru repararea drumurilor de hotar, fără o justificare clară a cheltuielilor.

Reproșurile au fost făcute de către consilierul local Ioan Balea care a cerut reducarea sumei, în ședința Consiliului Local de aprobare a bugetului local al comunei.

Prea Mulți Bani Pentru Drumurile De Hotar La Mihai Viteazu. ”sunt Pentru Toate Drumurile Comunale”, Explică Viceprimarul
Consilierul local Ioan Balea a cerut să fie mutați 200.000 de lei de la reparare la mondernizare de străzi și la combatarea alunercărilor de teren.

Capitolul destinat drumurilor comunale și de hotar din bugetul comunei Mihai Viteazu are alocați în acest an 400.000 de lei. Suma este cu 200.000 de lei mai mare decât anul trecut și a stârnit reacția unui consilier local care a considerat suplimentarea ca fiind nejustificată. ”Trebuie reparate drumurile dar trebuie reparate în funcție de nevoi și în funcție de un proiect tehnic, sau măcar cineva să-și asume pe semătură un necesar de lucrări și un deviz anterior. Dublarea sumei alocate drumurilor de hotar cu 200.000 de lei nu se justifică”, a declarat consiliul Ioan Balea (USR).

Viceprimarul Paul Olaru spune însă că nu se suțin criticile formulate și că banii sunt alocați și pentru celelalte drumuri comunale.

Promisiuni pentru repararea unor drumuri în Cheia

Viceprimarul Paul Olaru spune că din banii suplimentari se va asigura repararea unor drumuri în satul Cheia. ”Au venit oamenii și au zis că e bine să reparăm niște drumuri acolo, se vor face rigole, se vor pune tuburi la porți. E nevoie de așa ceva. Suma (400.000 lei – nr) nu e doar pentru drumurile de hotar e pentru reparații la toate drumurile comunale. Viceprimarul Paul Olaru nu a putut explica însă clar dacă suplimentarea cu 200.000 de lei va fi cheltuită integral în satul Cheia. Deasemenea acesta nu a putu preciza cât anume din suma de 400.000 de lei va fi cheltuit cu drumurile de hotar. ”Va fi o comisie care va stabili lucrările în funcție de necesități, oricum lucrările și plățile se vor face documentat”, a susțiunut Olaru.

Viceprimarul din Mihai Viteazu amintit că-i număra basculele cu piatră vechiului viceprimar

Discuțiile pe marginea sumelor crescute alocate reparării drumurilor au ajuns și la un nivel de amuzament în Consiliul Local, când s-a menționat că viceprimarul în exercițiu, Paul Olaru număra în trecut basculele de piatră

0ed425631dde0449d7
Viceprrimarul Paul Olaru, amintit că număra basculele fostului viceprimar Gligor Sasu

comandate de fostul viceprimar Gligor Sasu. Potrivit consilierului Ioan Balea, incidentul s-a petrecut în anul 2018 când actualul viceprimar s-a dus la o balastieră pentru a afla câte basculele cu piatră pentru repararea drumurilor au ieșit pe poartă. Deși ințial nu ieșeau la socoteală câteva bascule de piatră pentru drumuri, ulterior viceprimarul Gligor Sasu a prezentat documente care au atestat că piatra a fost folosită la repararea drumurilor. ”Eu nu-mi amintesc să fi făcut așa ceva”, spune Paul Olaru, care crede că descrierea întâmplării este rezultatul unei confuzii.

Fostul viceprimar Gligor Sasu spune însă că au fost discuții pe marginea numărului de bascule de piatră folosite la repararea drumurilor din comună dar că acestea au fost nejustificate. ”Au existat atunci și spărturi de la drumurile reabilitate, care erau depozitate într-un loc. Basculele de piatră au existat. Pot să vă asigur că n-am ce face cu 2-3 bascule de piatră”, a comentat Sasu, care a adăugat că există documente cu privire la cheltuirea corectă a banilor, în 2018.

Consilier local Ioan Balea (USR) a cerut printr-un amendament diminuarea sumei de 400.000 de lei și mutarea banilor către alte innvestiții. S-a propus alocarea a 150000 lei pentru localitatea Cheia în vederea efectuării unor studii și lucrări pentru combaterea alunecărilor de teren iar diferența de 50000 să fie adăugată la capitolul de modernizări drumuri de interes local în comună. ”Diferența între reparații curente și modernizări e aceea că modernizările se fac cu proiect clar, se știe clar cum se cheltuie banii”, a declarat Ioan Balea, pentru Politică și Putere. Propunerea consilierului USR nu a fost nici măcar propusă la vot.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.