Triada imobiliarelor. Fiica primarului Turzii s-a asociat în afaceri imobiliare cu neveste de proiectanți și constructori

0
Altex

Oana Matei, fiica primarului Turzii și soția vicepreședintelui PNL Turda, Bogdan Bobic (director al Companiei de Apă Arieș SA) s-a asociat cu Ancuța Lidia Sârbu, soția președintelui Comisiei de Urbanism, a Consilului Local și Daniela Andreea Mureșan, soția patronului Nelo Construct, în crea mai tare afacere imobiliară a sfârșitului de an. Cele trei femei de afaceri formează noua triadă în imobiliarele de la Turda.

Cele trei femei de afaceri, cu puternice conexiuni politice locale, s-au asociat pentru a cumpăra peste 8000 de metri pătrați în spatele Magazinului Altex de la Turda, lângă viitorul magazin de tip mall realizat de polonezii de la Scallier, sub conceptul Funshop Park. Tranzacția imobiliară a fost demarată în decembrie 2021 și a vizat două terenuri. Valoarea trazacției imobiliare se rididcă, potrivit unor surse, la peste 600.000 de euro.

Afacerile între fiica primarului, soția constructorului de drumuri din Turda și soția președintelui Comisiei de Uranism a Consiliului Local, au început în 2019 când cele trei s-au asociat în 10 iulie 2019 în firma New Old Logistic Investement. Compania are ca obiect de activitate închirierea bunurilor imobiliare. Firma e înregistrată în Turda și potrivit actului constitutiv toate cele trei femei de afaceri au statutul de administrator în firmă. Fiica primarului are o cotă de participare de 33,34% iar celelalte două femei au o cotă de participare de 33, 33%, dar aportul de părți sociale este același pentru fiecare dintre asociați, de câte 70.

Terenaltex
O asociere între neveste de politicieni și constructori a cumpărat circa 8000 de metri pătrați de teren în Turda. De unde vin banii? în fotografie e vizibilă parcela 59769. în spatele magazinului Altex (clădirea roșie din mijloc).

Potrivit surselor Politică și Putere, firma a cumpărat în luna decembrie 2021 peste 8000 de metri pătrați de teren în spatele Altex Turda, în două parcele distincte. Una din parcele ar fi parcela 59679, de peste 4500 de metri pătrați. O a doua parcelă, învecintată are circa 3500 de mp. Valoarea estimată a tranzacției pentru parcela de 4500 mp este de circa 400.000 de euro iar valoarea toală a tranzacției ajunge estimativ la circa 700.000 de euro.

Compania New Old Logistic Investement din Turda are active imobilizate de 1,609 milioane lei, o cifră de afaceri netă 120.460 lei și datorii totale de 1.669.382. Este neclar dacă terenul a fost cumpărat cu credit bancar al firmei sau printr-un împrumut acordat de membri asociați.

Interesul public cu privire la tranzacția imobiliară a sfârșitului de an este dat de faptul că femeile de afaceri asociate au puternice conexiuni politice. Primarul Turzii, Cristian Matei și Paul Sârbu, președintele Comisiei de Urbanism dețin cheile eliberării autorizațiilor de construcție din oraș. Printre dezvoltatorii imobiliar din zonă există temerea că alte lucrării de investiții vor fi întârziate artificial.

New Old Logistic Investement ar intenționa să construiască trei blocuri pe teren.

Legături strânse de afaceri între politicieni și constructori

Asocierea celor trei nu este întâmplătoare. Oana Matei deține o cotă de participare de 50% împreună cu soțul ei în firma Easy Clean care deține spălătoria auto recent contruită peste drum de Auchan Turda. Terenul pe care s-a construit spălătoria auto aparține unei firme în care a fost asociat Paul Sârbu, soțul Ancuței Lidia Sârbu din asocierea imobiliară menționată azi. Spălătoria auto a fost construită de către Nello Construct iar proiectarea ei s-a făcut de fosta firmă a consilierului local Paul Sârbu. În plus, construcția a fost edificată pe teren în baza unui contract de drept de superficie. Așadar, fiica și ginerele primarului ”stau în chirie” la o firmă în care consilierul local Paul Sârbu a fost asociat.

De unde vin banii?

Având în vedere conexiunile politice și la nivel de administrație locală a persoanelor implicate în tranzacția cu terenuri, Politică și Putere a adresat un set de întrebări cu privire la asocierea creată.

Cele trei întrebări adresate administratorilor firmei sunt

 1. Care este valoarea exactă a tranzacției din decembrie 2021 și daca puteti explica puțin contextul asocierii între trei persoane puternic conectate politic- fiica primarului, soția președintelui Comisiei de Urbanism a Consiliului Local  și soția unui principal constructor din oraș

   2. Dacă valoarea tranzacției a fost acoperită din veniturile firmei, dintr-un credit instituțional sau prin creditarea firmei de către asociați. 

3. Dacă doriți să detaliați natura proiectelor imobiliare din zonă pe care doriți să le edificați.

Întrebările au rămas fără răspuns.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.