Zăpăceală în Consiliul Local de la Mihai Viteazu. Au ratat revocarea unei hotărâri ilegale

0

Consiliul Local de la Mihai Viteazu a ratat revocarea unei hotărâri ilegale de Consiliu Local chiar în condițiile în care aceasta a fost supusă de câteva ori la vot. Situația l-a enervat pe primarul Ioan Zeng care a plecat supărat de la ședința de Consiliu Local.

La finalul lunii ianuarie, Politică și Putere avertiza cu privire la faptul că una din hotărârile Consiliului Local Mihai Viteazu este adoptată printr-o procedură ilegală. Autoritățile locale au aprobat interzicerea temporară a comerțului în Cheile Turzii. Chiar dacă intenția era bună, aceea de reglementare urbanistică a zonei, măsura a fost luată fără respectarea normelor legale. Proiectul de hotărâre era un act cu caracter normativ și trebuia să fie supus dezbaterii publice.

Prefectura a fost sesizată de către Ioan Balea, consilier local USR-Plus care a constatat și el ilegalitatea din adoptarea actului. Acesta a sesizat dealtfel plenul Consiliului Local chiar în momentul adoptării hotărârii.

Au ratat revocarea HCL-ului deoarece nu știau exact ce votează

Prefectura Cluj a cerut revocarea hotărârii Consiliului Local deoarece aceasta nu a stat 30 de zile în dezbatere publică. Consilierii locali din Mihai Viteazu nu au fost foarte conviși ce votează și cererea de revocare nu a trecut la vot. Primarul a plecat supărat acastă și a anunțat o altă ședință extraordinară. ”Așteptăm o altă hârtie de la Prefectură, vom face o altă ședință”, a explicat primarul Ioan Zeng. Acesta a mai precizat că nu va mai exista un alt HCL de stopare a comerțului ci se va reglementa situația în termen de circa 6 luni, prin edificarea unui PUZ.

Potrivit unor surse politică, interzicerea comerțului în Cheile Turzii a tulburat apele până la nivelul Consiliului Județean Cluj iar primarul Ioan Zeng a fost chemat la discuții cu președintele CJ Alin Tișe și vicepreședintele Vakar Istvan.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.