Replică la adresa prim-procurorului Turzii, Vasile Cioban. ”Din păcate încă magistrat”

0
20190304 131142 Scaled

Prim procurorul Turzii, Vasile Cioban a fost vizat de o replică nepotrivită într-o emisiune difuzată pe postul tv Alba Carolina din Alba. Autorul replicii a fost avocatul Koble Ladisalu, numit de administrația locală de la Turda în câteva consilii de administrație la întreprinderile publice din oraș. Koble și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care magistratul șef de la Parchetul Turda a instrumentat o cauză în care e meționat.

Koble Ladisalu s-a referit la prim-procurorul Turzii ca fiind ”din păcate încă magistrat”. Contactat telefonic a precizat că replica este una total nefericită și pe fondul unei oboseli după o zi de muncă.

Emisiunea poate fi urmărită pe canalul youtube pe adresa https://www.youtube.com/watch?v=_Nl-EFHp3qk iar intervenita avocatului Koble începe la minutul 1:43.14

”Nu am făcut și nu intenționez să fac vreun demers pentru demitarea prim-procurorului Turzii”, a declarat avocatul Koble Ladislau pentru Politică și Putere. Acesta a admis că replica este nepotrivită și a precizat că respectă munca magistratului.

Avocatul a fost prezent într-o emisiune difuzată de postul tv Alba Carolina, emisiune la care au participat primarii din Alba dar și primarul Turzii Cristian Matei.

În cadrul emisiunii a intervenit și directorul STP Alba, Stelian Nicola. Acesta l-a chestionat pe Koble Ladislau cu privire la contractele publice pe care acesta le are cu Municipiul Turda, ridicând implicit semne de întrebare cu privire la obiectivitatea avocatului prezent într-o emisiune în care se dezbătea transportul în comun de la Alba Iulia.

În ianuarie 2021, prim-procurorul Turzii a dispus declinarea de competență către DNA a unei cauze privind două presupuse fapte de abuz în serviciu, ce ar fi fost comise de primarul Turzii, Cristian Matei.

Una dintre fapte se referă la încheirerea unor contracte de reprezentare juridică despre care procurorul spune că s-au făcut contrar prevederilor legale. Contractele vizate sunt între Primăria Turda și avocatul Koble Ladislau.

Koble Ladislau a explicat câte contracte are : ”2019-2020, 14.000 de lei pe lună, 9 contracte, OUG 26/2012, articolul 1 alineatele 2 si 3, valori mai mari 100.000 de lei, din care 2 mai sunt pe rol. 2020-2021, toate contractele sunt mai mari de 100.000 de lei. Iar cel care a făcut această minimă verificare, din păcate încă magistrat, sper că putea să facă o minimă verificare la Primărie și să analizeze (…). Relațiile mele sunt publice, contractele mele sunt publice. Spre deosebire de răspândacul de presă mie nu mi s-a adresat dl prim procuror”

Koble Ladislau a precizat că a fost nemulțumit de rezoluția dată de prim-procuror în contextul în care acesta nu a verificat și numărul de dosare în care avocatul a muncit pentru Primăria Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.