Probleme la Domeniul Public. Angajații nu și-au primit salariile și bonurile de masă

0
Salubrizare

angajații Domeniului Public au amenințat că nu mai iasă la muncă dacă nu-și primesc drepturile salariale

Un conflict mocnit e pe cale să izbucnească la Domeniul Public SA Turda unde anagajații nu și-au primit salariile la timp. Surse din Domeniul Public SA explică că a întârziat plata salariilor pe luna noiembrie iar bonurile de masă nu au fost date de trei luni de zilei.

”Ultima dată s-au dat bonurile de masă în august”, spun sursele Politică și Putere. Angajații de la Domeniul Public au avut discuții cu reprezentanți ai Primăriei Turda iar salariile ar urma să fie plătite în 20 decembrie dar situația bonurilor de masă nu a fost clarificată.

Domeniul Public Turda a avut un rezultat financiar pozitiv în primul semestru al anului 2021, cu 5,89 milioane de lei venituri din explotatare, cheltuieli de 5,66 milioane lei și profit de 226.553 lei.

Domeniul public avea însă la 1 ianuarie 2021 pierderi de circa 800.000 de lei. Datoriile companiei publice au crescut de la 3,4 milioane lei în 2021 la 4,2 milioane lei în semestrul I al anului 2021. Dintre acestea, 2,1 milioane sunt datorii comerciale iar 1,6 milioane sunt datorii in legătură cu bugetul asigurărilor sociale și bugetul statului.

Angajații promit dezvăluiri incendiare despre favorurile făcute de conducere

Angajații Domeniului Public vorbesc despre un management prost al companiei publice și se tem că se urmărește intrarea în insolvență a firmei cu capital public. ”Sunt facturi neachitate ale Primăriei din 2020. În plus unii angajați sunt favorizați și au fost plătiți deși nu au venit la muncă”. Printre cei care ar fi fost favorizați de conducere se numără și Stelu Luca, un angajat al Domeniului Public care se laudă în societate că e un protejat al Primarului Cristian Matei. ”A fost plătit deși nu a venit la lucru din noiembrie 2020 până prin mai 2021. Semna doar condica”, spun sursele Politică și Putere.

Informația este dezmințită de Stelu Luca care spune că muncea în fiecare zi. ”Eu merg la serviciu în fiecare zi. Poți sa vezi condica de prezenta. Sunteți prost informat”, explicat acesta în februarie 2021.

Președinta Consiliului de Administrația, Femița Pogăcean a refuzat să facă comentarii pe marginea situației financiare a Domeniului Public. Inițial aceasta a răspuns amabil la telefon dar după ce a aflat subiectul conversației a devenit brusc indisponibilă ”sunați-mă luni eu chiar sunt într-un loc în care nu pot vorbi”, a comentat aceasta.

Nici directorul Domeniului Public nu a răspuns apelului telefonic și mesajului transmis, privitor la o discuție privind situația Domeniului Public.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.