Primăria își bate joc de o familie din Turda. Refuză vânzarea unui imobil închiriat, deși oamenii au dreptul să-l cumpere

0
Primăria  își Bate Joc De O Familie Din Turda. Refuză Vânzarea Unui Imobil închiriat, Deși Oamenii Au Dreptul Să-l Cumpere

Administrația locală de la Turda refuză vânzarea unui imobil către o familie din Turda, deși aceștia au contract de închiriere de foarte mulți ani și au dreptul să îl cumpere. Primăria a refuzat să repare proprietatea iar acum cere evacuarea locuinței. Presiunile făcute asupra familie de turdeni s-au intensificat după ce aceștia au câștigat un proces în instanță. Sentința ce le dă dreptate oamenilor a fost pronunțată de Tribunalul Cluj în noiembrie anul trecut. Sentința este supusă recursului, dar deși au trecut circa 6 luni, decizia judecătorilor nu a fost motivată. Între timp, Primăria Turda cere evacuarea.

În 1 noiembrie 2021, Tribunalul Cluj pronunța Hotărârea 1401/2021 prin care Municipiul Turda era obligat să emită hotărârea de vânzare a unui imobil situat în Turda, strada Ocnelor 14, compus dintr-o cameră de 17,60 mp și un teren în suprafață de 150,5 mp. Sentința nu a fost încă motivată, deși jurisprudența CEDO arată că nu sunt acceptate „lungi perioade de stagnare”, fără nicio explicație în cadrul proceselor (cauza Beaumartin împotriva Franței, pct. 33).

Claudia Selegean din Turda a primit contractul de închiriere asupra camerei ca o prelungire a unui contract ce a fost anterior deținut de părinții ei. Pentru mulți ani, familia ei a avut în chirie camera de pe strada Ocnelor 14. Părinții Claudiei Selegean au muncit din greu și în prelungirea camerei au construit o casă în toată regula.

Imobilul în care este casa familiei Selegean era unul duplex iar cealaltă parte era în proprietatea privată a altor persoane. Celalaltă parte de casă a fost cumpărată prin anii 2018 de către fiul primarului Turzii, Ionuț Matei. Acesta a obținut o autorizație de demolare în timp record și a dărâmat jumătate din casă. Familia Selegean s-a trezit că podul casei lor a fost rupt și neprotejat de intemperii. Primăria ar fi trebuit ca și proprietar să repare podul dar nu a făcut asta. Oamenii au bătut ei niște scânduri verticale ca să-și protejeze casa de ploaie și vânt.

În aceeași perioadă, în timp record, fiul primarului Turzii a obținut dreptul de cumpărare a terenului adiacent, pentru care a plătit circa 60.000 de lei, în rate lunare, timp de 12 luni. În timp ce fiul primarului putea să cumpere fără probleme proprietăți, celalaltă familie nu putea să-și cumpere camera ce o aveau în chirie. Oamenii au dat în judecată Primăria și după circa 4 ani Tribunalul Cluj le-a dat o soluție favorabilă. Între timp au crescut presiunile Primăriei Turda. Li s-au trimis adrese că locuința nu e sigură și trebuie să o evacueze. ”Casa este perfect sigură și locuința e bună. Vreau ca să ne scoată afară ca să ia toată proprietatea”, susține fratele Claudiei Selegean.

Procesul nu este încă terminat, urmează faza Curții de Apel. Vor reuși până atunci oamenii să reziste asaltului instituțional al Primăriei și Poliției Turda? Rămâne de văzut.

Această istorisire este despre cum poți să mori cu dreptatea în mână într-un oraș controlat politic, cu politicieni și magistrați ce nu-și fac treaba onest și cu celeritate.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.