Grinch a furat Crăciunul copiilor cu handicap de la Turda

0
Https I Cdn Tbs Com Assets Images 2017 11 Grinch 1920x1080 1

Administrația locală de la Turda refuză să plătească o indemnizație specială datorată potrivit legii persoanelor cu handicap. Această indemnizație era o sumă suplimentară ce trebuia plătită persoanei cu handicap pentru perioada de concediu de odihnă a asistentului persoanal.

Este pentru al doilea an consecutiv când acești bani nu se plătesc la timp. Pentru anul 2020 suma s-a plătit la finalul lunii ianuarie 2021.

Asistentul personal al persoanei cu hanicap are dreptul anual la un concediu de odihnă plătit. Pe perioada concediului de odihnă, Primăria și serviciile sociale au la dispoziție trei alternative: să găsească și să asigure un asistent personal calificat care să înlocuiască asistentul personal pe perioada concediului, să plătească persoanei cu handicap o indemnizaţie echivalentă cu salariul net al asistentului personal sau să asigure persoanei cu hanicap găzduirea într-un centru de tip respiro. Acesta este un centru special de îngrijire. În România aceste centre respiro nu prea există iar la Turda, chiar deloc.

”Primarul ,cred ca a uitat sa prindă în buget acești bani. Pentru el si clica lui exista alte priorități ,doar ei au si nu le pasă. RUSINE !”- a comentat Gabriel Stoica, pe Facebook.

”De data aceasta cu indemnizația de însoțitor ptr perioada concediului Asistentului Personal. E un drept al persoanei cu dizabilități. Atât îi pasă domnului primar să respecte un drept european al persoanelor cu dizabilități. Doamne, cât ii mai răbda Dumnezeu să își bată joc de noi! Că sincer ne-am saturat. Vorbesc în numele tuturor mămicilor din Turda care, culmea încă nu și-au primit nici un bănuț? Oare când vă indurati Domnule primar? După ce va dați unul altuia prime și cadouri?Atât vă mai zic: Să aveți Sărbători Fericite”, a scris Nicoleta Vitan, din Turda, rețeaua Facebook.

”În mod normal, asistenții personali ai persoanelor cu hanicap sunt rudele acestora iar în cazul copiilor, mamele lor. Normal concediul se lua în luna noiembrie iar indemnizația suplimentară se dădea în decembrie, insa la cum mai sunt 3 zile lucratoare pt ele si nu stie nimeni de bani clar nu vor da. Fetele sună zilnic la SPAS să afle dacă se dau banii”,a explicat o mamă a unui copil cu dizabilități.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.