Poprire pe toate conturile comerciale ale Turzii, deschise la băncile din România

0
Matei

Executorul judecătoresc a dispus poprirea tuturor conturilor comerciale ale Municipiului Turda la toate băncile comerciale din România, au declarat pentru Politică și Putere, surse din Primăria Turda. Măsura a fost dispusă încă de luna trecută, dar primarul Turzii, Cristian Matei nu a înștiințat Consiliul Local cu privire la popriri. Primăria a făcut constestație la executare, dar surse juridice consultate de Politică și Putere au confirmat faptul că cererea este sortită eșecului deoarece reia o altă constestație ce a fost respinsă într-un alt dosar.

Gabriela Blăniță, consilier local USR a întrebat încă din primăvara anului 2022 care este situația conflictelor juridice ale municipiului Turda. La scurt timp, într-o ședință a Consiliului Local, informațiile au fost cenzurate de grupul PNL-UDMR la cererea primarului Cristian Matei. A fost introdus în Regulamentul de furnizare a informațiilor publice interdicția de a comunica detalii despre procesele municipiului Turda. Recent, într-o ședință a Consiliului Local, consilierul PMP, Adrian Nap l-a chestionat pe primar cu privire la poprirea conturilor, dar primarul a refuzat să facă clarificări pe loc.

În timp ce opoziția locală încearcă să afle informații iar consilierii PNL-UDMR se prefac că nu văd că are loc sechestrarea companiilor publice, primarul care este ordonatorul principal de credite ascunde informațiile relevante de Consiliul Local al Municipiului Turda. Nu e prima dată când Cristian Matei acționează într-o astfel de manieră. În urmă cu doi ani, primarul a acționat pe la spatele Consiliului Local în procesele municipiului Turda.

Prin ultima măsură dispusă de executor sunt sub proprire conturile de la EXIMBANK, CEC BANK, UNICRDIT, RAIFFEISSEN Bank, Banca Transilvania. Practic, în acest moment, toate conturile comerciale al Municipiului Turda sunt blocate.

Urmează să le cerem turdenilor să plătească taxele în bitcoin sau prin Revolut

”Știam încă din 10 mai că avem poprire pe conturi, pentru plata a 15 milioane de lei. Încuviințarea executării silite era de la începutul anului. Datoria aceea trebuia să fie prinsă în buget și să fie plătită,  dar nu au vrut asta”, explică surse din Primăria Turda, pentru Politică și Putere. Sursele au dorit să nu fie citate nominal pentru a nu fi concediate dar au oferit publicației locale documente interne în sensul celor afirmate. ”Facem glume, că urmează să încasăm impozitele prin bitcoin, că e la modă”, mai spune funcționarul public. Acesta susține că situația este tensionată în Primăria Turda.

Politică și Putere publică mai jos atât înștiințarea de poprire a conturilor comerciale cât și încheierea civilă care decrie datoriile pe care Municipiul Turda le are către STP Alba Iulia.

Deși din bugetul local se scurg milioane de lei sub forma penalizărilor, plăților către avocați și a diverselor cheltuieli de judecată sub forma expertizelor, Municipiul Turda nu a găsit până acum niciun vinovat.  

Primarul Turzii, care este ordonatorul principal de credite  a refuzat să înscrie datoriile din sentințe în bugetul local din 2023 al Municipiului Turda și să prevadă sumele de bani necesare plății. Într-o ședință recentă  a Consiliului Local, primarul a refuzat să răspundă unei interpelări a consilierului Adrian Nap care a întrebat despre blocarea conturilor municipiului Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.