Expoziție despre spațiul cosmic la Cluj. Pot fi încercate simulatoarea de zbor pentru F18 și simulatoare de zbor spațial

0
1v7a3648

O expoziție interactivă despre explorarea spațiului cosmic, creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center se va deschide la Cluj, cu începere din 6 februarie.

Consiliul Județean Cluj și Tetarom SA, în parteneriat cu Asociația Proexpo și Showtime Productions, lansează, începând cu data de 6 februarie a.c., înincinta Parcului Industrial Tetarom 1 hala H2, expoziția interactivă „Space in the city”, o călătorie unică prin istoria explorării spațiului.

Urmând a fi deschisă publicului pentru o perioadă de aproximativ cinci luni, expoziția reprezintă o experiență unică, creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center. În cadrul acesteia, vizitatorii pot petrece momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a Stației Spațiale Internaționale. De asemenea,cei interesați pot să își testezeabilitățile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA.

Afis

În cadrul „Space in the city” vizitatorii de toate vârstele pot să își testeze abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle.

Pentru mai multe detalii referitoare la program, activități și bilete, pot fi accesate site-ul oficial al evenimentului: www.nasaexpo.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/NASAExpoRomania/.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.