Mesaj pentru multinaționale. Deputatul Ioan Dârzu: ”Statul român nu mai acceptă să-i plătiți prost pe români”

0
Mesaj Pentru Multina Ionale Deputatul Ioan D Rzu Statul Rom N Nu Mai Accept S I Pl Ti I Prost Pe Rom Ni

Deputatul PSD  Ioan Dîrzu atenţionează companiile multinaţionale şi băncile că „statul român nu mai acceptă politici de dumping și externalizare a profiturilor, cum același stat român nu mai acceptă să-i plătiți prost pe români pe ore multe de lucru”. Afirmațiile politicianului din Alba au fost incluse într-o declaraţie politică în Parlament. Dârzu spune că marile companii  au intrat în „hora anti PSD”, în contextul modificărilor de Cod Fiscal.

“PSD a avut și are curajul și viziunea fiscală de a adopta decizii decisive, în folosul țării și pentru români, dar de fiecare dată se confruntă cu opoziția acelorași forțe.

În 2015, PSD a inițiat, susținut și adoptat actualul Cod Fiscal. Cea mai vehementă opoziție au manifestat-o BNR și președintele Iohannis.

BNR deplângea – absolut nejustificat după cum avea să dovedească realitatea – că noul Cod Fiscal ar reprezenta factor de risc sistemic de economia țării.

Iohannis, pur si simplu, a refuzat să promulge legea de adoptare a respectivului Cod Fiscal și a retrimis-o spre reexaminare Parlamentului.

În pofida opozitiei BNR și președintelui Iohannis, prin efortul parlamentarilor și guvernului PSD, noul Cod Fiscal a devenit realitate și a intrat efectiv în vigoare din 2016.

Beneficiile au putut fi constatate de oricine; fiscalitatea a scăzut, a crescut salariul minim, au crescut veniturile, au crescut pensiile, mediul de afaceri s-a dezvoltat, România a avut în 2016 o creștere economică de 4,8%.

Acum, ca și în 2015, PSD – prin măsurile de modificare a Codului Fiscal – merge mai departe, în interesul românilor.

Și inevitabil, aceleași critici se mobilizează, în frunte cu președintele Iohannis și BNR și atacă PSD. Sunt aceiași oameni care trăiesc mai bine decât majoritatea românilor și pe care echitatea fiscală îi deranjează cumplit.

Culmea ironiei însă, în critica lor, atât Iohannis cât și BNR fac dovada inconsecvenței și neseriozității, pentru că pur si simplu apără prevederile aceluiași Cod Fiscal propus de PSD, pe care acum doi ani le criticau și le refuzau spre promulgare.

Acum însă, în hora anti PSD au intrat și unele multinaționale ori bănci, care, prin modificările Codului Fiscal, se văd obligate să plătească onest taxe și impozite în România, urmare a contracarării eficiente de către statul român a politicilor de diminuare artificială a profitului și de scoatere a banilor din țară. Le readuc aminte acestor entități că statul român nu mai acceptă politici de dumping și externalizare a profiturilor, cum același stat român nu mai acceptă să-i plătiți prost pe români pe ore multe de lucru. România nu e nici aristocrație sclavagistă, nici stat în curs de dezvoltare.

Şi acum, ca şi în 2015, prin noile măsuri ale Codului Fiscal, PSD face dovada că ține cu românii și servește interesele României. Iar opozanții săi, premeditat sau inconștient, fac jocul celor care vor ca România să rămână vaca de muls a Europei; cu cele mai mici salarii, cu taxe și impozite mici, legislatie vulnerabilă și incompletă care permite optimizări fiscale, cu autorități timorate și Executiv obedient în fața multinaționalelor și a exponenților lor.

Eu îndrăznesc să cred în România! Voi?”, transmite deputat Ioan Dîrzu.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.