Adrian Nap a câștigat procesul cu primarul Turzii, Cristian Matei. Curtea de Apel a apărat liberatea de exprimare

0
Cccc

Curtea de Apel Cluj a respins astăzi ca nefondat recursul primarului Turzii, Cristian Matei prin care acesta cerea o ordonanță președințială  împotriva președintelui PMP Turda,  Adrian Nap. Primaril cerea instanței ca liderul local PMP să fie obligat să nu mai posteze texte critice despre el până la soluționarea unui alt dosar civil în care primarul Turzii cere daune morale.

Adrian Nap a susținut că pozițiile sale publice sunt de fapt critici la adresa activităților politice și administrative ale primarului Turzii. ”Este esențial pentru o democroație ca oamenii politici din Opoziție să-și poată exprima criticile la adres celor care sunt la putere. Am avut încredere că judecătorii vor proteja acest drep care ține de liberatea de exprimare”, a declarat Adrian Nap.

Liderul PMP Turda este cel mai vocal politician de opoziției și a criticat frecvent în ultimii doi ani prestația primarului Turzii, Cristian Matei. Consilierul local a atacat în instanță și o hotărâre a Consiliului Local Turda, luată de consilierii PNL-UDMR privind zonarea localității. Hotărârea Consilului Local, care se referă la zonarea orașului, a fost luată cu încălcarea legii, fără să fie exprimate voturile necesare adoptării actului normativ. Prefectua Cluj a confirmat că adoptarea actului administrativ a fost făcută cu încălcarea legii.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.