Bătaie de joc, la Tureni. Primărița Mănăilă trebuie să răspună pentru investițiile eșuate, crede consilierul Andrei Iozon

0
1595d3e4 Aa37 45ce Ad9a 4649ae3911f6

Canalizarea din Tureni ajunge direct într-un pârâu, după ce autoritățile locale au cheltuit 4,8 milioane de lei pentru un ”sistem complet” de epurare și canalizare. Proiectul a  început din 2013, a fost finanțat prin bani din Fondu de Mediu dar a fost finalizat abia după 2018

Stația de epurare nefuncțională arată un eșec al investițiilor în rețelele publice din comuna Tureni. Explicații cu privire la eșecul investiției ar trebui să dea  autoritățile locale, adică primărița Dana  Mănăilă care în 2013 pleda pentru necesitatatea investiției.

Bătaie De Joc, La Tureni. ”sistemul Complet” De Epurare și  Deversează Direct în Natură
Consilierul local Andrei Iozon spune că Primăria Tureni refuză
să dea explicații despre investiții

Cineva ar trebui să ceară explicații cum s-au risipit banii iar Primăria trebuie să explice!”, susține consilierul local Andrei Iozon. Acesta spune că  Priăria refuză să clarifice detalii despre investițiile din comună.

De ce nu funcționează stația de epurare de la Tureni? E deocamdată un mister științifio-fantastic. Una din explicații e aceea că nu poate fi autorizată deoarece e în proximitatea unei arii protejate.

În 2013, ACSA SA avea atribuit proiectul ”Achizitie de lucrari pentru Proiectul „Sistem complet de alimentare cu apa si statie de tratare – canalizare si statie de epurare, comuna Tureni, judetul Cluj”, ăn valoare de 4.385.570. În 2018, cinci ani mai târziu, obiectivul figura încă pe lista de investiții a Comunei Tureni, așa cum rezultă ea din HCL 71 din septemebrie 2018.

În 2023, canalizarea curge pe țeavă direct într-un pârâu. Așa arată eficiența proiectului de 4,8 milioane de lei.

Stația de epurare urma să fie construită cu un platou filtrant populat cu plante iubitoare de apă cu rădăcini mari și extinse, se arată într-un răspuns al Primăriei Tureni, transmis către Prefectua Cluj la petiția unui locuitor din comună, supărat că rețeaua de canalizare nu ajungea pe strada lui. Răspunsul poate fi citit în documentul de la sfârșitul articolului.

În 2023, ”platoul filtrant” și stația de epurare sunt  direct în natură.

Citiți mai jos documentele prin care primărița Dana Mănăilă justifica investiția în anul 2014

314325476-raspunsul-prefecturii-la-problema-sesizat-de-ioan-chiorean-despre-reteaua-de-apa-i-canalizare-din-tureni-2-4

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.