Sinucidere sau crimă? Adolescentul găsit mort din Soporul de Câmpie provenea dintr-o familie monoparentală

0
Sinuciderea La Adolescenti

Tânărul de 17 ani găsit mort în comuna Frata provenea dintr-o familie monoparentală iar mama lui era plecată în străinătate la muncă.

”Băiatul are o soră geamănă, tatăl lor biologic a plecat cine știe pe unde iar mama lui trăia în concubinaj cu un spaniol. Ziua lor de naștere a fost recent, în luna septembrie”, povestește un localnic.

Pe rețelele de socializare, la începutul lunii septembrie mama tinerilor le scria ” ”La multi ani iubirile lui mami, va doresc sa aveti parte de multa fericire si de tot ce e mai bun si mai frumos in viata, va iubesc mult de tot”.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au fost sesizați, luni în jurul orei 17,45, prin apel 112, de către o femeie, despre faptul că în localitatea Soporu de Câmpie, în proximitatea unei păduri s-ar afla un tânăr decedat.

Polițiștii au identificat persoana semnalată ca fiind decedată, stabilind că este vorba despre un tânăr, de 17 ani, din comuna Frata.

Din primele activități investigative, s-a constatat că pe corpul tânărului nu sunt evidențiate urme vizibile de violență, urmând a se stabili cauză exactă a decesului în urma examinării medico-legale”, arată IPJ Cluj.

Coverphoto Fb Program Vara Si Din 15 Oct
Orarul liniei telefonice este vinerea, sâmbăta și duminica între orele 19 seara și 7 dimineața.

Crimă sau sinuciere?

IPJ Cluj spune că în urma examinării medico-legale nu au fost identificate urme de violență, așa că probabil cauza morții ar putea fi sinuciderea. Criminaliștii trebuie însă să elucideze și alte aspecte, precum motivele probabile pentru care tânărul se afla la marginea pădurii, un loc situat la circa 1,5 km de cea mai apropiată casă, precum și ora la care ar fi ajuns acolo și să clarifice aspectele legate de examenul toxicologic.

Asfixia mecanică prin lipsa aportului de oxygen în forma descrisă poate semnifica sinuciderea, dar nu exclude omorul unei victime aflate în stare de inconştienţă, mai ales dacă se depisteză la examenul toxicologic o intoxicaţie cu psihotrope sau alcool etilic. Trebuie avută în vedere și posibilitatea unei morți violente accidentale în cadrul unei metode de autoerotism sau sado-masochism. Statisticile IML arată că cele mai des întâlnite metode de sinucidere sunt tutși spânzurarea (- 69%) și intoxicația voluntară ( 9%). Totuși, în ultimii ani s-au înregistrat cazuri sporadice de sinucidere în rândul adolescenților.

În 2008, în Harghita, o adolescent a fost găsită cu o pungă pe cap și mâinile prinse în cătușe. Punga era legată cu un cablu. Tânăra aflase că e însărcinată.

În 2012, un orădean de 33 de ani şi-a pus capăt zilelor folosind o pungă de plastic pe cap, pe care a sigilat-o  cu bandă adezivă iar în 2019 un tânăr cadavrul unui băiat în vârstă de 21 de ani, cu o pungă pe cap, a fost găsit pe o stradă din București.

Autoritățile nu au precizat în cazul băiatului din comuna Frata dacă punga de plastic avea elemente care să o sigileze și să blocheze accesul aerului.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.