Profesorii CNMV au intrat în grevă japoneză. ”Demisia” e mesajul lipit pe ușa masivă a celui mai important liceu din oraș

0
Demisia

Profesorii Colegiului Național Mihai Viteazu au intrat astăzi, 24 noiembrie 2022, în grevă japoneză, solicitând din nou demisia directoarei Codruța Andreica.

Protestul a survenit pe fondul faptului că Inspectoratul Școlar Județean urmează să finalizeze auditul la Colegiul Național Mihai Viteazu și după ce, cu o zi înainte, profesorii amenințatu că refuză să mai predea la ore.

”Am ales în final varianta grevei japoneze, deoarece copiii nu trebuie să sufere. Am fost întrebați de elevi ce înseamnă banderola alba și le-am explicat că e grevă japoneză, o formă de protest, pe care o faci atunci când vrei să dovedești  respect pentru muncă și pentru nevoile celorlalți”, a explicat unua din profesoarele CNMV. Aceasta a refuzat să-i fie menționat numele și a precizat că protestul cadrelor didactice de la CNMV nu este al unei persoane ci al profesorilor care constantă un manangement defectuos.

Ultimul scandal de la CNVM este acela că directoarea Codruța Andreica nu-și face orele repartizate ca profesor. Directoarea a fost reclamată la ISJ pe acest motiv de părinții unor elevi de clasa a V-a. În același timp, potrivit unor surse din liceu, directoarea CNVM a înștiințat părinții că alți profesori întârzie la ore.

La Colegiul Național Mihai Viteazu, harababura tinde să ajungă într-un punct critic iar informațiile contradictorii, despre cine care și cum ”distrug liceu”, profesorii sau directorii, zboară prin mediul online.

”Ai senzația că Liceul Mihai Viteazu a devenit casă de nebuni iar copiii sunt într-o totală derută. Ieri a venit fiică-mea acasă și ne-a spus că directoarea a făcut un tur prin clase și le-a spus cât de mult îi iubește. În alte zile nu au avut profesori la ore. În loc să facă educație își fac campanii și PR. Cineva trebuie să resolve rapid treaba, altfel în scurt timp se trezesc cu noi în curtea liceului. Avem serviciu, afaceri, probleme nu avem timp să merge să cerem noi rezolvarea situației, dar nu mai mult până acolo” , povestește mama unui elev al CNM

La telefonul CNMV nu a răspuns nimeni iar Inspectoratul Școlar Județean a precizat că va formula un punct de vedere, după ce va analiza situația. Potrivit unor surse din CNMV, directoarea Codruța Andreica este în concediu medical.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.