Slow Food Turda invitată din nou la Angouleme. Asociația va promova produsele culinare și vinul din zona Turzii

0
Upload 20221122 0911151024 1

Slow Food Turda, coordonată de Marta Pozsonyi va particiăa la Festivalul ”Les Gastronomades”, organizat în finecare an în luna noiembrie la Angouleme, oraș înfrățit cu Turda. Aceasta este a treia deplasare pentru Slow Food Turda la Angouleme și a doua participare la festivalul gastronomic.

Acest eveniment gourmet reunește producători și bucătari și descrie călătoria produselor locale de la câmp pînă în farfurie. Pe parcursul festivalului vor fi organizate numeroase activități: ateliere de gătit, sesiuni de degustare, jocuri culinare, expoziții, divertisment pentru copii etc. În timpul festivalului este instalată o mare piață de fermieri, care permite vizitatorilor să cumpere brânză, miere, vin, panificație și diverse specialități locale.

”Este cea de-a doua participare a noastră la evenimentul gourmet din Angoulême, unde vineri vom susține doua ateliere de educație culinară, împreună cu elevii de la școlile din localitate.

Sâmbătă, alături de colegele mele Stanca Cocus, bucătar la Centrul Gastronomic Turda și Zsofi Serestelyi, studentă la USAMV, Facultatea de Inginerie alimentară, voluntar al centrului, vom susține mai multe sesiuni de demonstație culinară și voi găti în compania unui renumit chef francez.

ISSA Feteasca Neagră de la Crama la Salina, funia de usturoi de la Cornești împletită de familia Nagy, turta dulce preparată cu mierea familiei Kepes sau nelipsita Friptură de Turda vor face parte din pachetul “Arome de la Turda” pe care le vom dărui cu drag organizatorilor.”, a declarat Marta Pozsonyi, iderul Slow Food Turda.

Această participare la eveniment este o oportunitate de a întări relațiile cu Comitetul de înfrățire din Angouleme iar discuțiile pentru parteneriate vor continua, după succesul colaborării din cadrul școlii de vară din anul 2021, desfășurat la Centrul Gastronomic Turda împreună cu copii de la Școala Josika Miklos și școli din Franța și Slovenia, intitulat Share food, cu activități anti risipă alimentară, fiind un proiect Erasmus+. 

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.