Patru consilieri din Câmpia Turzii s-au aflat în conflict de interese când au votat majorarea tarifului la apă

0
Patru Consilieri Din C Mpia Turzii S Au Aflat N Conflict De Interese C Nd Au Votat Majorarea Tarifului La Ap

Gheorghe Rece, coordonatorul zonal al Companiei de Apă Arieș și alți trei consilieri locali din Câmpia Turzii au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese când au votat majorarea tarifelor la apă, în anul 2017, a constatat Agenția Națională de Integritate.

Legea ANI a fost modificată în epoca Dragnea iar faptele s-au prescris. Hotărârea Consiliului Local adoptată și cu votul celor patru consilier este legală și nu poate fi anulată.

Gheorge Rece, șeful zonal de la Câmpia Turzii al Companiei de Apă alături de alți trei consilieri locali au votat în 2017 Hotărârea Consiliului Local 179 privind planul tarifar actualizat pentru aria de operare a Companiei de Apă Arieș SA.

Ulterior, o persoană fizică din Câmpia Turzii i-a reclamat pe cei patru atât la Prefectura Cluj cât și la Agenția Națională de Integritate. În ianuarie 2018, Prefectura Cluj a transmis către ANI o adresă prin care se sesiza deasemenea un posibil conflict de interese în cazul celor patru consilieri locali ce aveau dublul statut de aleși locali și angajați ai Companie de Apă Arie.

Agenția Națională pentru Integritate a constatat că au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al conflictelor de interese însă sunt aplicabille dispozițiile art 25 din Legea 176/2010, faptele s-au prescris iar sancțiunea disciplinară nu mai poate fi aplicată.

Gheorghe Rece a precizat pentru Politică și Putere că nu a primit un raport de evaluare al ANI și nici nu știe să fi fost verificat pentru un posibil conflict de interese. Coordonatorul zonal al Companiei de Apă Arieș a explicat că votul a fost dat pentru proiectul de modernizare a infrastructurii de apă iar la momentul adoptării actului normativ au fost consultați mai mulți avocați care și-au exprimat opinia că proiectul poate fi votat fără probleme. ”Știu doar că dl Tot a primit o înștiințare de la ANI. Eu nu am fost înștiințat că aș fi fost verificat în plus nu am primit niciun raport de evaluare. Am auzit prin oraș că s-au trimis astfel de documente. Eu am votat un proiect de dezvoltare și investiiții iar atunci s-au consulat avocați care au spus că putem vota”, a explicat Gheorghe Rece.

Agenția Națională de Integritate a clasat dosarele. Potrivit avocaților consultați de Politică și Putere, actul normativ de majorare a tarifelor la apă, adoptat de către Consiliul Local Câmpia Turzii cu votul celor patru consilieri aflați în conflict de interese este legală și nu poate fi anulată.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.