Autoritățile reacționează în cazul școlii din Comșești. Instalația de apă va fi reparată

0
254085cd 456c 4d4e 8323 Fa034e4a6183 1

Autoritățile sanitare și școlare reacționează la situația școlii din Comșești, comuna Tureni unde apa potabilă a fost oprită de  aproape trei zile.

Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean Cluj susțin că autoritățile au asigurat bidoane cu apă și exista o sursă de apă potabilă în școală. Informațiile rezultate din ancheta DSP și ISJ contrastează însă cu relatările martorilor oculari.

”În data de 12.03.2024, după încheierea activității din grădiniță, a fost semnalată o defecțiune la sistemul de aprovizionare cu apă din respectiva sursă, fapt adus la cunoștința conducerii unității de învâțământ. La data de 14.03.2024, primăria locală a trimis specialiști pentru repararea defecțiunii precum și bidoane cu apă pentru a asigura o funcționalitate satisfăcătoare a grupului sanitar. A fost reparată rețeaua electrică urmând ca în zilele următoare să fie reparată cu celeritate întreaga rețea de apă a clădirii. Pereții grupurilor sanitare precum și o parte a peretelui din hol prezintă urme de infilitrații și tencuiala căzută”, se arată în răspunsul oficial al Direcției de Sănătate Publică care precizează că primăria a început demersurile pentru reparații și igienizările aferente.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj precizează în plus că în anul 2022 s-a făcut o investiție mare pentru asigurarea apei la Grădinița cu Program Normal Comșești constând în săparea unei fântâni și introducerea conductelor de apa în clădire.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.