Primăria Turda refuză să finalizeze lucrările de la Zoo Turda, susțin surse din administrația locală

0
Zoo Turda Foto2

Municipalitate de la Turda refuză să finalizeze lucrările la Grădina Zoologică susțin surse din administrația locală care a transmis presei o convenție de finanțare pe care primarul Turzii a semnat-o cu Ministerul Mediului, la finalul anului trecut.

Convenția stabilește că din trimestrul IV al anului 2024 vor fi finanțate lucrările la Zoo Turda iar lucrările trebuie finalizate în 2025.

whatsapp-image-2024-02-09-at-11-18-34-1

”N-au prevăzut bani în bugetul local, nici contribuția proprie, nici veniturile disponibile de la Guvern. În plus se folosesc de tot felul de șiretlicuri, de genul pun finanțarea în trimestrul IV. Cine construiește în octombrie, noiembrie și decembrie? Este evident un șiretlic administrativ făcut să îngroape Grădina Zoologică și să scape cu asta”, explică sursa Politică și Putere din administrația locală.

Directoarea economică a Primăriei Turda, Liliana Vonica nu a fost la serviciu în cursul zilei de vineri, pentru a lămuri unde anume în buget au fost prevăzuți banii pentru Zoo Turda, atât la venituri cât și la cheltuieli.

Primarul Turzii Cristian Matei a semnat în noiembrie 2023 o Convenție de Finanțare cu Ministerul Mediului prin care Guvernul asigură în 2024 suma de 1,089 milioane lei, banii pentru finalizarea lucrărilor iar Municipiul Turda se obligă să asigure diferența de 363.140 lei. Banii sunt prevăzuți în trimestrul IV din anul 2024.

Pentru anul 2025, Guvernul a prevăzut trimestrial 1,89 milioane de lei, până la un total de finanțare de 7,2 milioane de lei. Municipiul Turda se angajează să finanțeze lucrare în total cu 2,4 milioane de lei. ”Aș paria că această conveție nu a fost prezentată în Consiliul Local Turda și consilierii locali n-au habar despre asta”, mai spune sursa Politică și Putere care adaugă că Zoo Turda ar trebui terminată până la finalul anului 2025.

Administrația primarului Cristian Matei a refăcut în 2021 studiul de fezabilitate pentru modernizarea Grădinii Zoologice, proiectul a fost aprobat la nivelul Guvernului dar lucrurile au rămas în aer. ”De fapt, efectiv nu se grăbesc să finalizeze lucrările căci aveau bani aprobați și în anii anterior. Tot semnează convenția din 2 în 2 ani”, explică sursele din Primăria Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.