Guerillă în PNL. Primarul din Săndulești acuzat că racolează candidați ca s-o submineze pe primărița din Tureni

0
F Rgaciu 1

 Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești este acuzat că s-a apucat de racolat candidați pentru PSD pentru Primăria Tureni, într-o presupusă încercare de subminare a colegei lui de partid, primărița Dana Mănăilă. Primarul comune Săndulești spune că sunt acuzații aiurea, ca o consecință a animozității mai vechi dintre cele două administrații locale.

Povestea scandalului din PNL a fost prezentată inițial de Media9.ro

Fărgaciu spune că nu are nici cel mai mic interes politic să procedeze așa și pune totul pe seama unei exagerări despre care nu exclude că ar proveni chiar de la primărița din Tureni, Dana Mănăilă. ”Dna Mănăilă, e foarte energică, e ca un zmeu”, explică Fărgacoiu care crede că primărița din Tureni este extrem de expansivă, lucru observat chiar de colegii ei, la ședințele de partid.

Tureni Dana Manaila
Primărița din Tureni, Dana Mănăilă ar fi subminiată de colegul de partid, primarul din Săndulești

Între cele două administrații locale, Sănduleși și Tureni există de mai mulți ani o rivalitate și un conflict mocnit legat de administrarea Cheilor Turului. Pe partea Sănduleștiului, acestea sun ”Cheile Copandului”, pe partea opusă sunt ”Cheile Turenilor” iar fiecare dintre UAT-uri și-ar dori un control administrativ și teritorial al Cheilor. ”E o animozitate”, recunoaște primarul Călin Fărgaciu, dar pune această neînțelegere pe seama unor conflicte mai vechi. Viceprimarul din Săndulești a primit o amendă de 100.000 de lei de la Primăria Tureni că și-a schimbat țiglele pe o cabană din Chei. Ulterior, amenda a fost anulată de instanță. Viceprimarul din Săndulești e prieten cu principalul critic al primăriței din Tureni.

”Din câte am auzit, PSD are deja un candidat cu care s-a înțeles de mult, e un consilier PMP. Nu cred că PSD are nevoie de mine ca să le găsesc eu canditați” susține Fărgaciu.

Publicația Media9.ro din Cluj spune că povestea a fost transmisă conducerii naturale a PNL care ar urma să tranșeze scandalul. „Sigur, am auzit despre toată această situație și mi-e greu să cred că este reală. Eu am încredere în colegi, așa cum am încredere în bunul simț al ardelenilor. Sunt convinsă că partidul va analiza aceste acuzații și va afla adevărul”, a subliniat Daniela Mănăilă, citată de Media9.ro.
Danila Mănăilă este primarul care într-o conferință de presă a Companiei de Apă Arieș a povestit cum era întâmpinată cu pancove pe când ducea mașini de piatră pentru repararea drumurilor din Turda. Primărița din PNL își exprima tristețea că acum oamenii nu-i mai întâmpină cu pancove pe primari și drumari.

Daniel Buda, citat tot de Media9.ro  a precizat că PNL o susține pe Dana Mănăilă. Domnul Fărgaciu are mult de lucru în Săndulești, îl cunosc bine, e un om serios, oamenii serioși nu se ocupă cu recrutarea de candidați în alte UAT-uri”, a mai  spus Daniel Buda, președintele PNL Cluj.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.