Surse din ISJ : Directoarea Colegiului Național Mihai Viteazu Turda a fost eliberată din funcție

0
Yxnoptqymmrlndfknjzkmgi2n2vkowq4mzvjm2zizdy2ngy0 Thumb

Codruța Andreica, directoarea Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda a fost eliberată din funcție de către Inspectoratul Școlar Județean, susțin surse din instituție. La această dată informația nu e confirmată oficial. Nici purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, Amalia Gurzău nici secretariatul ISJ nu au putut fi contactati telefonic pentru o confirmare oficială. Directorul adjunct al CNMV nu a răspuns deasemenea, la telefon.

Eliberarea din funcție a directoarei CNMV vine ca urmare a unui scandal care a izbucnit în luna octombrie între un grup de profesori și directoarea Codruța Andreica, căreia i s-au reproșat erori manageriale și necunoașterea unor proceduri tehnice. Totul a culminat când directoarea a postat un plan de management copiat de la un liceu din Galați, pe care ulterior l-a retras și la declarat doar un model și cu plecarea unor profesori vechi din instituție.

Pe scandalul dintre profesori și directoarea s-au suprapus alte subiecte discutabile precum încercarea administrației locale de a înstrăina prin concesiune un teren al liceului și acceptarea în practică a unei persoane controversate, pe care presa l-a identificat că ar fi fost în trecut un cap al lumii interlope locale.

Ulterior, la cererea părinților și profesorilor a fost demarat un control al MinisteruluI Educației, încheiat la sfârșitul săptămânii trecute.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute Codruța Andreica a dat publicității o scrisoare în care aducea acuzații grave directorului adjunct și profesorilor, printre care și faptul că elevii CNMV au fost percheziționați și amendați ilegal de către șeful Poliției Locale Turda care i-ar fi amenințat pe elevi.

Potrivit surselor din ISJ, eliberarea din funcție a Codruței Andreica s-a făcut prin votul unamim al membrilor Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean.

Codruța Andreica a declarat public în mesajul de săptămâna trecută vă dacă va fi demisă, vor urma procese.

Șansele câștigării unui proces sunt însă discutabile și Depind dacă ISJ a urmat procedura ca la carte. În scrisoarea sa de săptămâna trecută, directoarea a încercat un artificiu. Denunțând fapte ilegale din liceu a încercat să se poziționeze ca avertizor de integritate, dar a omis un amănunt esențial: ea era directoarea CNMV și avea toate pârghiile de rezolvare a eventualelor deficiențe.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.