Au dispărut containerele de gunoi vegetal. Vor plăti turdenii transportul ce trebuie asigurat de Primărie?

0
Supercom Vegetale

Primăria Turda a impus semnarea unui protocol prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să preia spațiile verzi. Am avertizat la aprobarea hotărârii de Consiliu Local că propunerea e nu doar ilegală dar e și o capcană. Primăria obliga asociațiile de locatari să accepte grafice de lucrări dispuse de autoritățile publice.

Vor plăti turdenii transportul deșeruilor vegetale, transport ce trebuie asigurat de către Primărie?

Administrarea domeniului public e o obligație a autorității locale. Dacă oamenii vor sau nu să contribuie, e una dar nu pot fi obligați la întreținerea spațiilor verzi în maniera în care vrea să dispună o primărie. Turdanii nu au luat în serios prevederile protocolului iar asociațiile au semnat prin administratori înțelegerea cu Primăria Turda. Majoritatea administratorilor au semnat ilegal protocolul deoarece angajarea asociației de proprietari față de terți poate fi făcută doar cu hotărârea adunării generale a asociației.

Asociațiile au semnat protocolul cu Primăria. Asta a fost prima mișcare. A doua mișcare e că au eliminat containerele de deșeuri vegetate. Rămâne de văzut dacă dispariția containerelor e cauzată de faptul că nu au unde depozite gunoaiele vegetale sau dacă e va fi urmată de o mișcare următoare prin care transportul deșeurilor vegetale va fi făcută pe cheltuiala asociațiilor de proprietari. O să vedem și dacă vor condiționa cumva transportul gunoiului de o ofertă ca lucrările de la bloc să fie făcute de vreo firmă privată.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.