Primăria Turda a ascuns informații financiare destinate consilierilor locali. ”Ne gândim la o plângere penală”, spun aceștia

0
Prim Ria Turda A Ascuns Informa Ii Financiare Destinate Consilierilor Locali Ne G Ndim La O Pl Ngere Penal Spun Ace Tia

Primăria Turda a ascuns 80% dintr-un set de documente financiare destinate consilierilor locali și transmise acestora de către Asociația Sportivă Fotbal Club Arieșul Turda. Documentele le-au fost înaintate consilierilor locali printr-o adresă ce poartă semnătura primarului Cristian Matei.

Din setul de documente au fost excluse anexele transmise de clubul de fotbal ce cuprindeau balanțe financiare și fișe de cont.

Ulterior sesizării făcute de Politică și Putere, Primăria Turda a transmis consilierilor locali documentele complete.

Flattila
Consilierul local KOLOZSI ATILLA a formulat opt întrebări pentru conducerea clubului de fotbal dar a primit un răspsuns incomplet din partea Primăriei Turda

Consilierii locali PMP au adresat un set de 8 întrebări clubului de fotbal Arieșul Turda, privitor la situația financiară și neregulile înregistrate în ultimul an.

Conducerea clublui de fotbal a formulat un răspuns de 25 de pagini dintre care doar 4 au fost transmise consilierilor locali. ”Au excluse în totalitate anexele și informațiile financiare, copii după fișele de cont și bilanțurile atașate”, a explicat Adrian Nap, consilier local PMP.

Atât președintele asociației sportive cât și directorul clubului au confirmat că au transmis Primăriei Turda un răspuns complet de 25 pagini cu anexe. ”Nu avem ce să ascundem”, a explicat Călin Budișan președintele Sticla Arieșul Turda. Directorul clubului, Alex Corpodean a confirmat că asociația sportivă a transmis un răspuns complet.

Informațile adresate consilierilor locali au fost transmise acestora de către secretarul Municipiului Turda, Elena Mărginean. Aceasta a precizat că poate fi vorba de o eroare pe circuitul intern al documentelor, în contextul în care documentele sunt înregistrate într-un compartient diferit. ”În cursul zilei de astăzi se va rezolva problema”, a precizat Elena Mărginean.

Consilierii locali analizează posibilitatea formulării unei plângeri penale pentru încălcarea art. 218 din Codul Administrativ. Potrivit art 218 OUG 57/2019 privind Codul Administrativ dreptul aleşilor locali de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit iar autorităţile administraţiei publice localeşi persoanele juridice de drept privat sunt obligate să asigure informarea corectă a aleşilor locali

Ce nereguli au fost identificate?

  • 155.496, 6 lei nu s-a găsit în casieria clublui și au fost depuși ulterior de către fostul administrator
  • balanțele lunare pe mai multe luni au fost întocmite eronat iar ulterior corectate
  • inexactități în deconturile de cheltuieli

Documentele integrale pot fi consultate aici

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.