Prefectura Cluj: La Cluj s-au folosit 9910 doze din lotul problematic Astra Zeneca. Acum nu mai există

0

Vaccinarea din Cluj se face cu vaccinuri din loturi diferite de lotul problematic Astra Zeneca, a anunțat astăzi prefectul de Cluj, Tasnádi Szilárd.

Prefectul a precizat că în momentul de față nu există nicio restricție pentru lotul de vaccin ABV2856 deoarece acesta nu mai există în județ. Tasnádi Szilárd a mai precizat că s-au folosit în total 9910 doze de vaccin din acest lot, la Cluj.

Controversa privind vaccinul Astra Zeneca a apărut după ce Italia a anunțat ”evenimente cu reacții adverse serioase”, referitoare la lotul ABV2856, fără însă a le descrie efectiv. Ulterior presa a relatat despre 4 decese după vaccinare dar fără să se dovedească o cauză directă între decese și imunizarea cu vaccin.

Austria la rândul său a anunțat că două asistente au murit în urma unor probleme de coagulare a sângelui dar în acest caz a fost vorba de un alt lot ABV5300.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat miercuri că o investigație preliminară arată că lotul ABV5300 nu ar fi probabil de vină pentru moartea asistentelor medicale.

Lotul ABV2856, retras de Italia, este oprit de la vaccinare şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România, până când Agenţia Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, a anunţat, joi seara, CNCAV. România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300, folosit în Austria.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.