Distrug Turda. Deșeurile din zona Cartierului Primăverii ard mocnit după patru zile

0

Deșeurile amplasate la marginea cartierului Primăverii continuă să ardă mocnit la patru zile de când cetățenii furioși au sesizat încălcarea normelor de mediu.

Gunoaiele au fost depozitate în câmp, la capătul străzii Ioan Luca Caragiale pe durata mai multor zile, pe parcursul săptămânii trecute.

Cauciucuri, plăci bituminoase, rășini acrilice, deșeuri menajere, textile și ceramice au fost aruncate de-a valma într-o exploatație abandonată de balast de la marginea Turzii. Sâmbăta și duminica trecută oamenii furioși au alertat autoritățile după ce gunoaiele au fost incendiate.

Oamenii spun că șeful Poliției Locale le-a spus că nu poate opri depozitarea gunoaielor și că mașinile au autorizație de depozitare de la Primăriei. Pompierii au stâns focul aprins iar ulterior camioane cu pământ au acoperit dezastrul. Noua groapă de gunoi, apărută cu acordul tacit al autorităților locale este însă acoperită doar pe jumătate.

Zona este compromisă, contaminată iar autoritățile păstrează o tăcere suspectă.

La 4 zile de la incendierea gunoaielor, acestea încă ard mocnit în timp ce autoritățile nu dau semne că vor interveni pentru a remedia situația.

Locuitorii din cartier au sesizat Garda de Mediu și cer și celorlalte autorități locale să intervină.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.