Marşul Speranţei din Cluj Napoca spre Bucureşti

0

Mai mulţi clujeni au pornit, miercuri, pe jos, în şir indian, în ”Marşul speranţei”, în care îşi propun să străbată 40 de kilometri pe zi pentru a participa în 20 ianuarie la Bucureşti la un miting faţă de modificările la Legile justiţiei. Grupul a ajuns miercuri seara in Turda, de unde, dimineaţa au pornit mai departe spre Iernut.

”Buna tuturor.S-a incheiat prima zi a Marsului Sperantei.Am ajuns pana in Turda asa cum ne-am propus.Am avut ocazia sa vedem in ce masura socoteala de acasa e aceiasi cu cea din targ.Si ne-a cam iesit.Am fost cinci participanti,am parcurs 32 km cu specificatia ca am plecat din Cluj cu o ora intarziere.Etapele par bine gandite ramane sa vedem in ce masura putem face inca de 10 ori ,inca 10 zile,ceea ce am facut astazi.Am fost impresionati de reactiile oamenilor cu care am intrat in contact.Multumesc tuturor pentru gesturile de omenie de care au dat dovada.
Vreau sa multumesc si echipajului Politiei Locale Cluj si echipajelor de la Politia Rutiera Cluj si Turda care ne-au insotit pe unele portiuni ale traseului.
Maine va urma etapa a doua,Turda- Iernut.
Sa auzim de bine”, scrie organizatorul marşului, Sorin Bobiş, pe pagina sa de Facebook.facebook sorin bobisOrganizatorul acţiunii, Sorin Bobiş, a declarat, presei, că dacă grupul de clujeni poate merge pe jos la Bucureşti pentru justiţie, şi locuitorii Capitalei ar trebui să iasă din blocuri, în stradă, să protesteze.

”Vrem prin acest marş să spunem răspicat că nu dorim modificarea legilor justiţiei, este forma noastră de protest. Mesajul nostru este <Toată lumea la Bucureşti>, trebuie să fim cât mai mulţi acolo. Vom merge pe drum, în şir indian, şi mi-aş dori ca la intrarea în Bucureşti să fie un şir de 2 kilometri şi să ne întâlnim toţi clujenii care vor merge la miting pentru a merge împreună în Piaţa Universităţii. Când am avut această iniţiativă m-am întrebat cui ne adresăm şi am spus că ne adresăm bucureştenilor. Dacă noi venim pe jos din Cluj, şi ei trebuie să iasă din blocuri, să vină în stradă, să protesteze”, a spus Bobiş.

Acesta speră că pe traseu grupul să fie însoţit chiar şi pe parcursul a câţiva kilometri de cei ce au aceleaşi idei ca şi participanţii la marş.

Alături de Sorin Bobiş, din grup mai fac parte, printre alţii, unul dintre fiii săi în vârstă de 18 ani, o tânără de etnie maghiară din Târgu-Mureş şi un cetăţean francez, stabilit de 15 ani în România şi căsătorit cu o româncă, Alexandre Lacaille, care susţine lupta anticorupţie din ţara noastră. De asemenea, grupul va avea în componenţă şi 4 nevăzători, unul plecând de la Cluj-Napoca, iar ceilalţi trei urmând să se alăture din Sighişoara.

Grupul îşi propune să parcurgă în fiecare zi circa 40 de kilometri, participanţii fiind urmaţi de o maşină, care le va duce bagaje, şi se vor caza pe traseu în diverse pensiuni.

Sorin Bobiş are 51 de ani, lucrează în domeniul culturii plantelor şi a participat la Revoluţia din 1989 de la Cluj-Napoca.

Traseul marşului va trece prin Turda, Târgu Mureş, Sighişoara, Braşov, Ploieşti, Bucureşti – Piaţa Universităţii.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.