Cea mai bună telemea de oaie din zona Turzii, vândută de firma Agro Dobrotă

0
Telemea

La ieșirea din Turda spre Alba Iulia, pe DN1, pe drumul secundar din dreapta ce duce pe lângă stația Smart Diesel spre Baby Beef, turdenii pot găsi cea mai bună telemea de oaie produsă în zona Turzii.

Produsul e realizat de firma Agro Dobrotă și are o calitate aparte printre ofertele de brânzeturi din zonă. Telemeaua produsă aici are la bază  două ingrediente aparte: lapte de la linii de oi franțuești Lacaune și de la oi metisate cu româneasca Țurcană și o tehnică de producție a oierilor de la Sibiu.

Detalii despre vânzarea produsului pot fi obținute la telefon 0742002812.

Telemea
Telemeaua de oaie are un randament comercial și culinar aparte, deoarece poate fi pusă și la maturat în butoaie. Până la vânzare este păstrată la temperaturi constante de 16 grade , în butoaie speciale de lemn. Ferma AgroDobrotă- Bogata/Călărași

Cu peste 850.000 de oi, rasa de lapte Lacaune este cea mai mare populație de oi ca număr din Franța. Este renumită pentru laptele destinată în mod tradițional producției de brânzeturi Roquefort. Rasa Lacaune este originară din sudul Franței, în departamentele Aveyron, Tarn și regiunile limitrofe. Rasa produce în medie 339 de litri de lapte în 174 de zile. Cu 56 gr proteine/litru și 75 de grame de grăsime/litru, laptele produs de Lacaune se califică pentru producția de brânzeturi de calitate superioară

Rasa franceză cucerește fermele românești mici pentru eficiența creșterii ei în sistem de stabulație sau semi-stabulație.

 ”Poată fi păstrată în linie pură sau metisată cu Țurcana, pentru rezistență mai mare”, explică Costel Dobrotă, proprietarul fermei.

Agro Dobrotă produce zilinic 100 de kg de brânză telemea de calitate superioară, cum garantat nu veți găsi în super-marketurile din zonă.

 ”Am încercat să vindem prin supermarketuri dar nu le convine prețul nostru standard. Am spus și am spus-o,  producem un sortiment de brânză telemea superioară cum nu veți găsi acum în magazinele mari din Turda și împrejurimi. Familia mea asta făcea la Sibiu, eram specialiști în producția de telemea de oaie. Am fost întrebați dacă facem caș de oaie. Poate pe viitor, însă asta este ceea ce ne pricepem să facem mai bine”, explică Costel Dobrotă.

Fermierul a mai precizat că va începe vânzarea de telemea direct de la fermă, pentru a le permite oamenilor să vadă exact în ce condiții este produsă și păstrată.

Detalii despre vânzarea produsului pot fi obținute la telefon 0742002812.

Notă: Acest articol este un advertorial, un articol de promovare a unor produse. Chiar și așa, politicasiputere.ro, promovează exclusiv vânzarea unor produse care îndeplinesc doar standarde crescute de calitate

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.