Turda s-a retras dintr-un proces, după ce s-a confruntat cu acuzații de fals făcute în instanță

0
Lt Strong Gt Turda S A Retras Dintr Un Proces Dup Ce S A Confruntat Cu Acuza Ii De Fals F Cute N Instan Lt Strong Gt

Municipiul Turda renunțat la un proces împotriva operatorului privat de transport STP SA, după ce acesta a formulat în instanță acuzații de fals și uz de fals împotriva conducerii Primăriei Turda.

Incidentul este fără precedent în activitatea administrației locale de la Turda, mai ales că la ultima ședință de judecată, din proces s-au retras și avocații municipiului Turda, care n-au mai pledat.

Incidentul privind acuzațiile de fals au avut loc în Dosarul 3960/117/2020* aflat pe rolul Tribunalului Specializat Cluj și au survenit după ce avocații STP SA au constatat că împuternicirile avocațiale completate de municipiul Turda nu au înscrise numărul hotărârii de Consiliu Local prin care Consiliul Local al Municipiului Turda să fi aprobat deschiderea procesului și anagajarea de cheltuieli de judecată.  ”STP a declarat într-un document depus în instață că dacă depunem un contract de asistență, dar fără aprobarea prealabilă a Consiliului Local, înțeleg să invoce pe cale de excepție nulitatea absolută a acelui contract și să se înscrie în fals cu privire la acesta. Apoi a urmat nebunia. Primarul s-a dus la notar să dea declarație pe proprie răspundere că el a semnat în original contractul de asistență juridică. Mai mult, Paul Năstase, a semnat și o hârtie în numele Consiliului Local Turda că primarul are mandat pentru acel proces. S-a invocat hotărârea de Consiliu din 2019”, explică o sursă din Primăria Turda.

adrese-matei-si-nastase-1

Deși primarul a dat declarației pe proprie răspundere că a semnat contractul de reprezentare în original iar Paul Năstase a certificat în numele Consiliului Locală că primarul și avocații acționează printr-un mandat dat de Consiliul Local, la ședința de judecată s-a petrecut un fapt fără precedent pe plan local iar avocații nu au mai pledat. ” Avocații și-au retras împunternicirile și nu au mai pledat, au rămas în sală iar Municipiul Turda a fost reprezentat de șefa serviciului juridic, Sorina Munteanu, șefa serviciului Administrație Publică Locală”, susține sursa Politică și Putere.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.