Primarul Turzii i-a felicitat pe turdeni după calendarul rusesc

0
Primarul Turzii I-a Felicitat Pe Turdeni De ”ziua Victoriei”, După Calendarul Rusesc

Primarul Cristian Matei i-a felicitat pe turdeni la 9 mai 2022 cu ocazia terminării celui de-a Doilea Război Mondial. Mențiunea primarului Turzii readuce în discuție o controversă ce a apărut recent în spațiul public și anume când ar trebui să fie sărăbătorită Ziua Victoriei?

”Astăzi se împlinesc 77 de ani de la terminarea celui de-al doilea Război Mondial”, a decretat primarul Cristian Matei în discursul său oficial de 9 mai. În contrapartidă, Președintele României nu s-a referit în mesajul său la Ziua Victorie. În mesajul Primului ministru se arată că ” La 7 mai 1945, trupele germane au capitulat necondiționat în Vest, iar la 9 mai 1945, în Est”

Disputa despre când ar trebui ca România să serbeze Ziua Victoriei a apărut recent în spațiul public.

Al Doilea Război Mondial din Europa se încheie cu ratificarea documentului de capitulare necondiționată a Wehrmachtului (Ziua Victoriei în Europa) Din cauza întârzierii întâlnirii programate pentru după-amiaza târziu în ziua de 8 mai, semnăturile nu vor fi făcute până la ora 23:01 – din cauza diferenței de oră față de Ora Europei Centrale, aceasta corespunde zilei de 9 mai, ora 1:01 a.m. la Moscova.

România este însă în fusul orar al Europei de est, la fel ca Moscova.

Primarul Turzii se crede la Moscova”, transmite un turdean printr-un mesaj referitor la gafa primarului Turzii. ”Capitularea s-a facut in vest. Ora 23.01 de intrare in vigoare este ora CET astfel ca istoria consemneaza data de 8 Mai ca și data de sfârșit a Războiului. Și Moș Craciun vine pe 24 Decembrie… mai repede sau mai tarziu in functie de fusul orar, dar data e 24.Si sa luam nu uitam ca Matei a zis SFARSITUL RAZBOIULUI! Gresit, in Mai se sfarseste razboiul din Europa! Deci din nou dat de gard…”, explică turdeanul nemulțumit de faptul că primarul a menționat Ziua Victoriei după calendarul rusesc.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.