Turdenii au dreptul să afle cât de des se poate opri apa. Am cerut Tribunaului să încuviințeze asta

0
Oprire Apa

Tribunalul Cluj a înregistrat luni, 28 iunie 2021 cererea de chemare în judecată în contradictoriu cu Compania de Apă Arieș, prin care se solicită comunicarea indicatorilor de întrerupere a serviciului public de apă, cu pragurile statistice și sancțiunile prevăzute, constituiți în anexă la Contractul de delegare al serviciului public de apă canal, contract semnat t între Compania de Apă Arieș SA și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieșului și încheiat la 21.09.2007.

Anterior, Companiei de Apă Arieș i-au fost solicitate aceste detalii iar operatorul public de apă canal a refuzat să comunice aceste informații și a indicat în mod eronat că informația se găsește într-un Regulament cadru elaborat de guvern.

Compania de Apă Arieș SA și Asociația de Dezvoltare Apa Văii Arieșului aveau obligația legală să stabilească o serie de indicatori de performanță privitori la calitatea serviciului de apă potabilă în Turda, Câmpia Turzii și satele învecinate. Acești indicatori de performanță trebuiau reactualizați din în 5 în 5 ani. Odată ce s-a semnat contractul de delegare a serviciului public de apă iar Compania de Apă Arieș a fost împuternicită legal să distribuie apa pe aria asociației de dezvoltare, existența acestor indicatori a fost băgată sub preș. Indicatorii de performanță privind calitatea serviciului public de apă canal nu au fost făcuți publici.

Am solicitat în 3 iunie 2021 informații referitoare la indicatorilor de întrerupere a serviciului public de apă, cu pragurile statistice și sancțiunile prevăzute, în condițiile în care aceștia trebuie să existe.

”Informațiile solicitate, respectiv indicatorii de întrerupere a serviciului public de apă, sunt informații publice, reglementate legal în Regulamentul Cadru din data de 20 mai 2007 al Serviciului de alimentare cu Apă și Canalizare, aprobat prin Ordinul nr 88 din 20 martie 2007, publicat în Monitorul Oficial cu numarul 324 din data de 15 mai 2007” a transmis CAA printr-o notă de răspuns semnată de către directorul general Bogdan Bobic. Operatorul public nu a precizat însă care e valoarea acestor indicatori și nici pragurile statistice ori sancțiunile ce pot fi aplicate pentru nerespectarea indicatorilor de performanță.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.