PNL Turda acuzat că a numit un bucătar la Domeniul Public. ”Poate fi cel mult șef la cuțite”, concluzionează președintele PSD Turda.

0
Sima

Numirea consilierului local Radu Sima (PNL) ca reprezentant al Municipiului Turda în Adunarea Generală a Acționarilor la Domeniul Public SA a fost criticată de către președintele PSD Turda, Răzvan Ciortea. Acest a apreciat că studiile de bucătar nu-l califică pe Sima să reprezinte municipiul Turda într-o adunare generală a acționarilor la o companie publice. ”Poate fi șef la cuțite, dar nu reprezentantul municipiului la Domeniul Public”, a fost concluzia președintelui PSD Turda, care a subliniat că nu contestă competențele profesionale ale lui Sima doar că acestea nu corespund funcției în care acesta este numit.

Consilierul local Radu Sima a replicat că se aștepta ca PSD să facă o propunere mai bună dacă tot a formulat critici. ”Mă bucur că mi-a citit CV-ul și s-a interesat și de locul de muncă, dar mă așteptam să vină cu o propunere. Înseamnă că nu au ceva mai bun”, a replicat Radu Sima.

Intervențiile au avut loc în ședina extraordinară a Consiliului Local din data de 20 mai 2021, în care primarul Cristian Matei a propuns Consiliului Local ca reprezentantul muncipiului Turda în AGA la Domeniul Public să fie consilierul local Radu Sima, în locul unui avocat care nu mai putea îndeplini funcția. Consiliul Local Turda a votat în trecut în funcțiile de reprezentant în AGA doar persoane cu studii juridice, economice sau tehnice. Uzual, în AGA erau numiți avocați care puteau evalua aspectele juridice ale hotărârilor AGA.

Radu Sima care a lucrat ca și bucătar și recepționer este și alesul local care a votat împotriva reducerilor fiscale pentru domeniul HORECA, propuse în anul trecut de către consilierii PMP Turda. Aceștia au propus diminuarea taxei hoteliere de la Turda pentru a-i sprijini pe hotelieri. Deși lucra recepționer, Radu Sima a votat împotriva propriilor colegi de breaslă, o premieră în administrația locală de la Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.