Poliția locală Turda se restructurează cu pensionari. Șeful Poliției dezminte acuzațiile

0
Poli Ia Local Turda Se Restructureaz Cu Pensionari Eful Poli Iei Dezminte Acuza Iile

Administrația locală de la Turda pregătește modificări de organigrame ale unor servicii și instituții publice.

Municipalitatea se pregătește să anunțe schimbările drept niște restructurări de activitate pentru a mări eficiența dar funcționari publici din Primărie numesc acțiunea drept o destructurare completă a Poliției Locale, aflată sub un control politic. S-ar urmări astfel eliminarea unor polițiști rebeli și înlocuirea lor cu persoane mai maleabile.

Șeful Poliției Locale, Valer Moldovan spune că zvonurile și acuzațiile sunt nefondate. ”Facem o restructurare dar nimeni nu va fi concediat și polițiștii vor fi redistribuiți pe străzi. Va merge treaba mai bine”, a explicat Valer Moldovan. Șeful Poliției mai spune că vor fi desființate niște servicii care nu și-au dovedit eficiențași că măsura de reorganizare va fi decisă de către Consiliul Local. ”Noi facem o propunere dar decizia aparține Consiliului Local Turda”, a explicat Moldovan.

Pensionari militari urmează să fie angajați și la alte servicii publice, precum Direcția de Asistență Socială.

”Vor avansa ierarhic pensionarii militari și vor da afară polițiști tineri, vreo cinci persoane. De-acum încolo o să fie poliția pensionarilor, o să-l avanseze și pe Nădășan”, explică sursa Politică și Putere. Măsura ar fi fost gândită înainte de alegerile generale dar de frica unui impact negativ a fost amânată până după alegeri. ”S-au cerut avize și de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici”, a confirmat un consilier local care a precizat că proiectul a ajuns deja pe masa primarului.

Situația din Poliția Turda se va complica deoarece doi polițiști locali au dat instituția în judecată reclamnând abuzuri. Primele înfățișări în aceste procese sunt la mijlocul lunii ianuarie a anului următor.

”O să avanseze pensionarii polițiști și spionii șefului mare”, explică un polițist local, care a refuzat să facă clarificări despre cine e vorba.

Pensionarii militari vor fi angajați și la Direcția de Asistență Socială. ”Acolo a fost un șofer, pensionar militar angajat. Acum se trag sforile să fie angajat permanent”, mai explică sursa Politică și Putere.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.