Covid la Spitalul Turda: Puși să stea în cort o zi și o noapte, cu febră și buda în curte

0
Covid La Spitalul Turda Pu I S Stea N Cort O Zi I O Noapte Cu Febr I Buda N Curte

Zeci de persoane suspecte de Covid 19 au cerut testarea la Spitalul Municipal Turda. Povestea unora dintre ei arată eșecul sistemului sanitar din România și eșecul serviciilor de sănătate de la Turda.

Variantele pentru a afla dacă ai Covid 19 sunt testarea la stat, dar așteptând în condiții impriorii ori testarea la privat, cu sute de lei plătiți din buzunar.

La Spitalul Turda, bolnavi și cu febră, oamenii sunt puși să stea în condiții improprii într-un cort insuficient încălzit.

Cum să stai o zi și-o noapte cu febră, într-un cort cu o aerotermă prăpădită, cu buda în curte și fără apă caldă?” , se întreabă un turdean ce dorea să se testeze de Covid 19.

”Am plătit 30 de ani contribuții la sănătate iar atunci când am nevoie de un test nu pot să-l fac în condiții decente”, explică un turdean suspect de Covid 19.

Situația complicată cu Covid 19 a început pentru familia lui acum o săptămână, joi când soția lui a prezentat primele simptome. Acestea s-au agravad vineri spre sâmbătă iar duminică au contactat medicul de familie. Acestea le-a recomandat să cumpere teste rapide de la farmacie, să ia Paracetamol și Detrical iar dacă simptomele se agravează să meargă la spital. Oamenii și-au cumpărat teste rapide de la farmacie și responsabili s-au dus la o policlinică privată ca să le facă. ”Am vrut să facă testarea un personal autorizat. Testele au iești pozitive, dar fiind luate din farmacie nu erau recunoscute de DSP”, spune turdeanul.

Au aflat și ceva nou privitor la folosirea testelor rapide. ”Dacă ieși pozitiv, ești pozitiv, dacă ieși negativ tot pozitiv poți să fii”, a sunat remarca personalului medical.

Dacă vrei să te testezi gratuit trebuie să stai în frig o zi și-o noapte

Luni dimineața au ajuns la Spitalul Municipal. La 11 nu aveau încă recolate testele și au aflat că dacă vor să li se recoleteze probe sunt obligați să rămână în cortul de pretriaj circa 18 ore.

”Ni s-a spus că prima tură de recoltare a probelor s-a făcut până la 11. Dacă vrem să ni se recolteze va trebui să așteptăm rezultatul în cort, că vor trimte probele azi, dar rezultate vor veni cel mai probabil mâine seară. Ni s-a spus că medicul nu mai permite să mergem acasă pe proprie răspundere. M-am uitat în cort, erau două paturi și o aerotermă. Cum să stai o zi și-o noapte cu febră, într-un cort cu o aerotermă prăpădită, cu buda în curte și fără apă caldă?”, se întreabă omul.

Având de ales între testarea gratuită dar cu așteptarea într-un cort de campanie statul în frig și testarea la privat, familia de turdeni a decis să plece acasă. Vor plăti 340 de lei la policlinica privată pentru testarea Covid19.

Odată cu recoltarea probelor, la spital li se făcea și o radioscopie pulmonară. Această investigație e pierdută prin testarea la privat.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.