12 direcții prioritare finanțate prin fonduri europene în perioada 2021-2028

0
12 Direc Ii Prioritare Finan Ate Prin Fonduri Europene N Perioada 2021 2028

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat, în cadrul conferinței de presă susținută ieri, 28 octombrie 2020, faptul că peste 30 de miliarde de euro, fonduri europene destinate României pentru următorii 9 ani, vor fi folosiți pentru a accelera revigorarea economică în perioada post-pandemie, în baza Planului Național de Relansare și Reziliență.

Planul, conform declarațiilor Președintelui, va trebui aprobat de Comisia Europeană, „cel mai târziu până în luna aprilie a anului viitor” și vor exista anumite condiționalități în utilizarea acestor fonduri, precum asigurarea reformelor structurale, digitalizare și garantarea tranziției climatice.

Președintele a anunțat și direcțiile prioritare, respectiv „sănătate, educație, digitalizare și securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, energie, eficiență energetică, mobilitate urbană, mediul de afaceri și antreprenoriat, cercetare-inovare, creșterea capacității de reziliență în condiții de criză în domeniul sanitar și alimentar”, care vor fi grupate în trei piloni principali ai Planului Național de Redresare și Reziliență: Tranziția Verde și combaterea schimbărilor climatice, Serviciile publice, dezvoltarea urbană și valorificarea patrimoniului și Competitivitate economică și reziliență.

România urmează să prezinte Comisiei Europene, până în aprilie 2021, principalele direcții de finanțare. Ulterior aprobării de către Comisia Europeană, autoritățile naționale vor elabora ghidurile specifice de accesare a fondurilor

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.