În aceasă dimineaţă, drumarii păreau depăşiţi de situaţie în faţa ninsorii abundente din judeţul Cluj. Reprezentanţii judeţului Cluj spun că au pus la bătaie utilaje şi multe tone de material antiderapant de ieri seara şi azi noapte.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Cluj, în cursul dimineţii de marţi, 27 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se în condiţii specifice de iarnă.

”Din cauza precipitaţiilor masive sub formă de ninsoare căzute în ultimele 24 de ore, dar şi a temperaturilor negative, de până la -11 grade Celsius, unele drumuri judeţene au fost acoperite de un strat consistent de zăpadă sau au fost afectate de fenomenul de polei. În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 26 februarie, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 38 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 – zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 18 utilaje şi a fost folosită o cantitate de 222 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 39 de drumuri judeţene, cu 22 de utilaje. De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 – zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 15 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 12 utilaje, fiind folosită o cantitate de 374 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, pe raza Lotului 2 se acţionează pe 15 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe toate drumurile judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean.

Aflaţi aici care sunt drumurile închise sau restricţionate la nivel naţional, conform site-ului oficiaal al Poliţiei Române.

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 08:00

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 08:00

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.