Turda devine a doua localitae din judeţ, după Cluj Napoca, unde va exista un centru de cursuri şi examinare de limba engleză, acreditat internaţional de una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Anual, sute de elevi turdeni se deplasează la Cluj-Napoca pentru a susține diferite examene de atestare a competențelor lingvistice de engleză. După o lungă ședință cu Directorul Cambridge Centre Romania, Eduard Isăilă, acesta a considerat că Turda este un oraș cu suficient potențial economic astfel încât să justifice o extindere a activităților Cambridge Centre Cluj și aici.

Cambridge Centre oferă cursuri de limba engleză pentru obținerea: Atestatelor Cambridge (YLE Starters, YLE Movers, YLE Flyers, KET, PET, FCE, CAE, CPE); IELTS; TOEFL. De asemenea, acesta este centru de testare pentru toate examenele menționate anterior. Centrul face parte din “Asociatia pentru Integrare Europeana REPERE”, o organizatie non-profit, non-guvernamentală, românească cu sediul central în București.

Primele instituții prin intermediul cărora se va derula această activitate sunt Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” (Zona Micro) și Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” (Zona Centru și Turda Nouă). De asemenea, în premieră la Turda, alături de aceste cursuri, Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” va servi drept primul centru de examinare internațional al orașului.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.