Femeie omorâtă de apa de ploaie, concluzie a autorităților din Aiud

0
Femeie Omor T De Apa De Ploaie Concluzie A Autorit Ilor Din Aiud

Condițiile meteo ar fi de vină pentru decesul unei femei din Aiud, în urma unui accident din 4 august, se arată într-o notă de informare a Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local al Primăriei, înmânată consilierilor locali. În aceasta este precizat faptul că în urma tragicului eveniment s-a desfășurat o anchetă din care reiese că arborele din care a căzut creanga se afla în stare de vegetație normală și nu prezenta crengi uscate. În același notă se menţionează că din cauza ploilor abundente ar fi căzut creanga.

„În data de 04.08.2016 în zona special amenajată pentru fitness a avut loc un tragic accident, mai exact o creangă verde a unui castan s-a rupt și a căzut de la aproximativ 10 metri lovind o persoană aflată pe unui din aparate, aceasta fiind transportată în stare gravă la spital, în prezent fiind derulate investigații desfășurate de organele abilitate în acest sens”, se arată în documentul

Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic au procedat la o evaluare a stării arborelui din care s-a desprins creanga care a determinat accidentul și s-a constatat că arborele era în stare de vegetație normală și nu prezenta crengi uscate, fiind un arbore sănătos deci nu prezenta risc vizibil de rupere.

Totodată s-a concluzionat că desprinderea acestei crengi a survenit în urma ploilor abundente din ultima perioadă, fructele (castanele) acumulând o cantitate mare de apă ducând la îngreunarea coronamentului. Condițiile meteo prielnice au dis la mărirea suprafeței foliare care a contribuit la sporirea greutății peste limita de rupere, fenomen care este cunoscut în literatura de specialitate ca și „Summer branch drop” scrie în nota informativă.
Rezultatul anchetei a fost făcut public de consilierul local, Ionela Danciu care spune că „Nici creanga nu a fost vinovată de moartea doamnei profesor. Acestă notă de informare ar trebui să apară pe pagina oficială a SPAPL Aiud. Să citească toți cetățenii, nu doar aleșii locali”.

Reprezentații Serviciului de Administrare a Patrimoniului Aiud mai precizează că pentru o siguranță mai mare în zonă s-a trecut la toaletarea arborilor și au fost montate panouri de atenționare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.