Consilierul local Adrian Teban (USR) a descoperit câteva din găurile bugetare ale administrației locale

0
Găurile Bugetare Ale Administrației Matei: Procesele Cu Stp, Plățile Către Presă și Creditele Municipiului Turda

Bugetul local al municipiului, aprobat în ultima ședință a Consiliului Local din 11 februarie 2024 are câteva găuri bugetare de proporții care reflectă pe de-o parte o serie de eșecuri administrative din anii anteriori iar pe de alta o încercare disperată a primarului Turzii de a asigura finanțarea propagandei politice în perspectiva alegerilor locale.

Derapajele bugetare au fost sesizate de consilierul local Adrian Teban (USR).

Găurile Bugetare Ale Administrației Matei: Procesele Cu Stp, Plățile Către Presă și Creditele Municipiului Turda
Adrian Teban (USR) a identificat câteva din găurile bugetare ale municipiului Turda.

”Doar ei cred că nu pricem ce scrie în documentele bugetului de venituri și cheltuieli ale orașului”, a comentat Adrian Teban, pentru Politică și Putere. Consilierul USR a subliniat că diferenețele între valoarea dobânzilor plătite și ratele de returnare a creditului dar și sumele excesive alocate propagandei politice ar trebui să îngrijoreze opinia publică.

Primul lucru care atrage atenția e suma de 5, 37 milioane de lei repartizati cheltuielilor judiciare la capitolul Transporturi. Banii nu reprezintă onorariile celor 5 firme de avocatură angajate de Municipiul Turda în diverse procese ci reprezintă și sume pe care Municipiul Turda trebuie să le plătească către STP Alba Iulia. Surse din Primăria Turda spun că primarul și conducerea administrației locale sunt îngrijorați pentru faptul că STP a cerut validarea popririi contului din BCR al Municipiului Turda prin care se fac tragerile din împrumuturile bancare. Dosarul 117/328/2024 aflat pe rolul Judecătoriei Turda nu e încă soluționat iar Consiliul Local habar nu are acest proces există.

”Se tem că STP vor bloca tragerile din credit ceea ce va fi o lovitură serioasă și sunt îngrijorați de faptul că sunt pe rol dosare ce vizează diverse proprietăți imobiliare ale Municipiului Turda”, explică o sursă familiarizată cu procesele Primăriei Turda

Bugetul, susține Adrian Teban mai are o gaură bugetară rezultată din creditele luate de municipiul Turda. ”Dobânzile aferente datoriei publice interne sunt de 9 milioane de lei iar rambursările de credite 7,8 milioane. Practic suntem un nivel în care plătim mai multe dobânzi decât rambursăm rate. O astfel de politică financiară duce la faliment”, concluzionează Teban.

Reprezentul USR atrage atenția că în buget sunt capitole cu milioane de lei cheluiți netransparent iar capitolul destinat cheltuielilor de reclamă și publicitate a crescut în 2024 an electoral la valoarea de 750.000 de lei.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.