Prostioarele consilierilor Silvestru și Colosvari, la Tureni. Consiliul Local interzice filmarea independentă a ședințelor de consiliu

0
3644f55f E23a 4834 8c6a 290d2779e590 1

Consiliul Local Tureni a interzis de ieri filmarea ședințelor de Consiliu Local cu telefoanele mobile sub pretextul că lucrările ședinței se filmează oficial și se postează integral filmarea ședinței în mediul online, Filmarea ar urma să fie făcută de Turda TV.

Măsura aprobată de consilierii ce susțin administrația primăriție Dana Mănăilă vine după ce consilieri ai opoziției au filmat fragmente din ședințele Consiliului Local. Autoritățile publice locale au considerat că filmările denaturează adevărul sunt scoase din context iar cea mai adecvată măsură este interzicerea filmărilor independente.

 ”Deci haideți să introducem în Regulament să nu se filmeze cu telefoane personale”, a comentat consilierul local Adrian Alexandru Silvestru susținut de viceprimărița Ileana Colosvari. Cei doi aleși locali au prezentat situația cu o fractură de logică evidentă căci chiar dacă ar exista o filmare oficială integrală a ședințelor Consiliului Local și aceasta ar putea fi fragmentată. Silvestru a mai continuat cu derapajelee și a invocat legeal copyrightului: cei care urmează să folosească filmarea ar trebui să indice sursa filmării, adica Turda TV.

Măsura dispusă de Consiliul Local Tureni este nelegală și încalcă dreptul la libera exprimare. Art. 10 al Convenției Europene a Drepturilor Omului arată că libertatea de exprimare cuprinde liberatea de opinie și liberatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice.

Mai mult, CEDO arată că persoanlitățile publice, precum politicienii pot fi filmați în spațiul public chiar și cu camera ascunsă (cauzele Doryforiki Tileorasi Anonymi Etairia împotriva Grecia, pct 64-65, Cauza Von Hannover împotriva Germaniei, pct 52).

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.