Nap Adrian: Hoție pe față în gestionarea deșeurilor voluminoase. Primarul îi obligă pe turdeni să plătească un tarif în mod nelegal

0
Adrian Nap Candideaz La Prim Ria Turda Pnl I Cristian Matei Vor Fi Istorie La Turda

Administrația locală de la Turda a adoptat un proiect de hotărâre prin care turdenii ar urma să plătească pentru ridicarea deșeurilor voluminoase. Municipalitatea ar urma să semneze un protocol cu Supercom care să asigure logistic operațiunea de ridicare a deșeurilor.

Potrivit protocolului semnat, ridicarea deșeurilor se va face din 7 centre după un program orar special:  Stadionului (joia orele 8-12) , Lotus (Sâmbăta orele 8-15), Tineretului (miercuri, orele 8-12), Baladei (8-12) , Dragalina (vineri,  8-12), Livezilor (marți, 8-12)  Cuza Vodă (duminică 9-14).

Protocolul are însă și o mențiune ilegală, faptul că pentru deșeurile voluminoase Municipiul Turda plătește ridicarea doar în limita a 100 de kg de persoană iar în rest oamenii trebuie să plătească.

”E hoție pe față”, explică consilierul local Adrian Nap

Potrivit Ordonanței de Urgență 92/2021, autoritățile locale trebuie să asigure posibilitatea de  ridicarea fără plată a deșeurilor voluminoase, inclusiv mobilă. Nelegalitatea taxării populației a fost observată de consilierul local Adrian Nap, care a atras atenția că turdenii nu pot fi taxați. ”Ordonanța este foarte clară administrația locală trebuie să ofere cetățenilor posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deșeuri de hârtie și carton, sticlă, metal, materiale plastice, lemn, textile, ambalaje, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri de baterii și acumulatori și deșeuri voluminoase, inclusiv saltele și mobile”, a comentat Adrian Nap care a precizat că va face demersurile necesare ca hotărârea Consiliului Local să nu fie pusă în practică.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.