Apa din Turda a devenit potabilă, anunță DSP Cluj

0
Apa Din Turda A Devenit Potabil Anun Dsp Cluj

DSP Cluj a transmis ridicarea interdicției de utilizare a apei potabile prin adresa 12.421/08.12.2023, la doar o zi după ce anunțase menținerea restricțiilor în folosirea apei potabile ce e furnizată de Compania de Apă Arieș.

Apa furnizată în arealul Turda-Câmpia Turzii a devenit nepotabilă între 2 și 3 decembrie 2023 iar operatorul de apă a anunțat neregulile abia în seara zilei de 3 decembrie. Ulteriir, DSP și Prefectura Cluj au monitorizat situația, a precizat subprefectul de Cluj, Răzvan Ciortea.

” În contextul situației aprovizionării cu apă de la sursa de apă potabilă Cornești, care face parte din obiectivul Stație de tratare a apei Mihai Viteazu, punct ce asigură alimentarea pentru municipiul Turda și localitățile Mihai Viteazu, Cornești, Cheia, Săndulești, Copăceni și Bogata, urmare a notificării primite de către Direcția de Sănătate Publică Cluj de la Compania de Apă Arieș SA a monitorizat îndeaproape a calitatea apei.

 În urma monitorizării calității apei potabile efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, rezultatele provenite din probele analizate în perioada 06.12.2023 – 07.12.2023 și a datelor provenite de la Compania de Apă Arieș SA, la probele prelevate de la stația de tratare a Mihai Viteazu și din rețeaua de distribuție, nu s-au mai constatat neconformități ale parametrilor fizico-chimic, turbiditate și ale parametrilor microbiologici, valorile acestora încadrându-se în limitele prevăzute în anexa 1 din Ordonanța 7/2023 privind calitatea apei destinată consumului uman.

 În acest sens DSP Cluj a transmis Companiei de Apă Arieș SA prin adresa 12.421 / 08.12.2023, ridicarea restricției de utilizare a apei doar în scop menajer, apa putând fi folosită în scop potabil, prepararea alimentelor sau a oricărui scop casnic”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.