Primăria Turda recunoaște oficial că nu termină investițiile în 2023. Asfaltările se prelungesc în exercițiul financiar 2021- 2027

0
Consilier Local: Modernizarea Stației Din Micro Iii Este Un Eșec Iar Turdenii Au De Suferit

Municipalitatea de la Turda admis astăzi în mod oficial că investițiile promise pentru anul 2023 nu potfi finalizate până la sfârșitul anului. Consiliul Local  a aprobat astăzi la cererea primarului Cristian Matei etapizarea lucrărilor de investiții din oraș până în 2024 iar termenul maxim va fi până în anul 2027. Consiliul Local Turda a aprobat în ședință de urgență etapizarea a 12 proiecte europene ce ar fi trebuit să fie încheiate până la 31 decembrie 2023.


Ca urmare a aprobării Consiliului Local Turda, administrația locală trebuie să trimită situațiile financiare și tehnice către autoritățile de management într-un termen scurt, după data de 31 decembrie. Proiectele europene accesate în exercițul financiar 2013-2020 ar urma să fie finanțate din fondurile 2021-2027.

Este neclar la această dată dacă prelungirea finanțărilor e asigurată automat sau e nevoie de o decizie a autorității de management. Potrivit Codruței Bungărdean, finanțarea va continua din fonduri europene dar în cazul proiectului privitor la centrele sociale de pe strada 22 Decembrie 1918, municipalitatea ar urma să plătească din bugetul local circa 30% din valoarea proiectului.

Eșecul administrației locale de a finaliza proiectele a stârnit critici dure din partea opoziției locale.â

1733fd5e 2014 42fe 8721 856c4fddf333

Răzvan Ciortea, președinte PSD Turda și subprefect de Cluj numește situația drept ”nota de plată a incompetenței lui Matei”.<< Constat cu oroare faptul că asistăm la o tragedie de proporții, în ceea ce privește „dezvoltarea orașului cu fonduri europene”. După ce s-au lăudat, TIMP DE 8 ANI, că aduc bani în Turda… nu sunt în stare să finalizeze 12 proiecte europene!

Ba mai mult, într-o expresie a jalniciei și a incompetenței profunde, acest primar depășit de funcție, de importanța vremurilor și de propriile slăbiciuni, a convocat o ședință de consiliu online (departe de ochii lumii) pentru a cere „macaralelor liberale” să voteze prelungirea proiectelor europene neterminate!

Asemenea erori fundamentale în procesul decizional și administrativ sunt impardonabile și reprezintă expresia vie a incompetenței primarului liberal, Cristian Matei! Acest om nu mai are ce căuta la cârma Turzii, deoarece asemeni unui marinar orb și autosuficient, îndreaptă orașul către dezastru”, crede Răzvan Ciortea

Mesajul dur al subprefectului de Cluj a fost postat pe Facebook.

Administrația locală își bate joc de cetățeni, crede consiliera Gabriela Blăniță (USR). Aceasta a interpelat autoritățile executive și le-a cerut să explice atât motivele întârzierilor dar mai ales să precizeze în cât timp de vor încheia lucrările.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.