Ziarist local criticat că e ”taragot presărat cu bani”. Autoritățile publice plătesc presei sute de mii  de lei pentru publicitate

0
Untitled

Jurnalistul Turdanews, Gelu Florea e ironizat într-o poză de tip pamflet pentru faptul că publicația sa beneficiază de contracte publice de peste 300.000 de lei anual sursă foto: ArieșReporter, https://ariesreporter.ro/gelutu-floarea-taragotul-presarat-cu-bani/

Jurnalistul local Gelu Florea, proprietarul publicației Turdanwes a fost din nou ținta unui articol critic publicat de ariesreporter.ro, un site informativ nou apărut.
Pamfletul la adresa jurnalistului local cu titlul ” Geluțu Floarea -Taragotul Presărat cu Bani” face referire la faptul că Gelu Florea ar beneficia prin intermediul publicației sale de bani din bugetele publice. Ca un revers al medaliei acesta ar păstra opinii favorabile administrațiilor locale pe tema stațiilor de transport interuban și a tarifelor la apă.
Potrivit documentelor oficiale, publicația jurnalistului Gelu Florea încasează anual peste 310.000 lei de la administrații locale și companii publice. Jurnalistul Gelu Florea a atras atenția în mod repetat că contractele semnate de publicația sa sunt legale, respectă achizițiile publice și reflectă obligația autorităților de a informa cetățenii. Florea a explicat că Turdanews este cea mai citită publicație locală pe cale de consecință e firesc să câștige contracte de sute de mii de lei de la primării și companii publice.

Conținutul articolului critic poate fi văzut aici: https://ariesreporter.ro/gelutu-floarea-taragotul-presarat-cu-bani/


Jurnalistul Gelu Florea este ironizat inclusiv printr-o poză pamflet în care e înfățișat cu un taragot în fața Primăriei Turda.
Recent, Gelu Florea a mai fost ținta unui material video critic cu titlul ”Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?”, realizat de antreprenorul Ionuț Geană. Acesta a fost la rândul lui ținta unui articol critic redactat de Florea pentru faptul că ar vrea să candideze la Primăria Câmpia Turzii.
Pamfletele video și scrise, la adresa jurnalistului Gelu Florea nu contest legalitatea încheierii contractelor dar chestionează aspectele morale și de credibilitate. Cât de credibil e un jurnalist a cărui activitate e preponderent susținută din fonduri publice?, se întreabă autorii textelor jurnalistice.
Florea era acuzat că nu poate fi considerat echidistant pentru că ”e întreținut din fonduri publice” și ” e abonat la contracte cu statul”.
Jurnalistul Gelu Florea a admis existența unor contracte de sute de mii de lei cu administrațiile locale și companiile publice din zona Turda-Câmpia Turzii dar a explicat aceste contracte prin prisma faptului că autoritățile locale au obligația să informeze cetățenii, publicația Turdanews are cel mai mare număr de cititori iar contractele au fost atribuite prin proceduri legale de achiziție publică.
Opinia publică a observant însă schimbări editoriale în textele jurnalistului local care din luna august 2023 a început să se certe zilnic pe rețeaua Facebook cu cititorii care criticau administrația primarului Cristian Matei.

Sute de mii de lei plătiți presei locale

Cheltuielile de publicitate plătite presei locale la Turda și Câmpia Turzii de autorități și instituții publice se ridică la peste 500.000 de lei anual.
Doar administrația primarului Cristian Matei și companiile publice plătesc circa 300.000 de lei anual către publicațiile diverșilor jurnaliști locali.
În cazul publicației Turdanews care a fost ținta articolelor crtice, platforma SEAP arată că aceasta a contract în 2023 circa 40 de contracte de servicii publicitare cu diverse primării și companii publice în valoare de circa 310.000 lei.
Sumele cele mai mari contractate sunt cu Compania de Apă Arieș- 42480, 96 lei și cu Primăria Turda în valoare de 34968 lei dar sume mari de tipul abonamentelor publicitare sunt plătite și de către primării mai mici, precum Ceanu Mare (10.000 lei).
Deasemenea, în cadrul unui proiect European, firma jurnalistului Gelu Florea a semnat cu contract suplimentar de publicitate cu Compania de Apă Arieș în valoare de 120.000 de lei. Prin acest contract, publicația lui Gelu Florea se angaja că va face publicitate proiectului prin care Compania de Apă Arieș montează două centrale fotovoltaice și a unor hidroturbine care generează energie electrică.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.