Primarul Turzii a inițiat un proiect pentru stații interurbane. Navetiștii pregăteau un protest ce a fost anulat

0
C5658944 75fa 4083 840a C81422dc7868


Primarul Turzii a inițiat un proiect pentru stații interurbane în timp ce navetiștiii din Turda se pregăteau pentru un protest, programat azi, de la ora 16.00. În cursul zilei de ieri, reprezentanți ai navetiștilor au făcut o simulare, pentru a estima de câți protestatari e nevoie pentru a bloca traficul în municipiul Turda.

Liderii partidelor de opoziție din Turda au salutat faptul că primarul a corectat situația și au numit decizia administrației locale drept ”o trezire la realitate”.

Potrivit proiectului de hotărâre se înființează 16 stații în toate cartierele importante din oraș. Lista completă a stațiilor poate fi văzută în documentul de la finalul articolului

Navetiștii urmai să blocheze traficul în municipiul Turda prin treceri repetate pe pasajele pentru pietoni. Acțiunea era planificată pentru trecerile de pietoni de la Dedeman- 22 Decembrie- Cantina Ceramica și pentru trecerile de pietoni de la Kaufland- Micro III, urmând ca protestarii să se împartă în două grupuri pentru a evita la debutul protestului prezența Poliției Rutiere care ar fi dirijat circulația pe trecerile de pietoni.

D64beb1a Ba0d 48ee 92f0 6e1b2ed25a86 Copy 1700746345499
Îmbrăcați cu veste reflectorilizate, reprezentanții navetiștilor pregăteau blocarea traficului din Turda în 23 noiembrie 2023. Municipalitatea a redactat de urgență un proiect pentru stații interurbanie

Miercuri 22 noiembrie, de la ora 15.30, circa 13 voluntari au făcut o simulare pe trecerea de pietoni de la Dedeman pentru a calcula de câte persoane este nevoie pentru a bloca traficul rutier din Turda. La acțiune a participat și consilierul local Adrian Nap. La protestul de astăzi urma să trimită susținători PMP dar și-au anunțat participarea și simpatizanți PSD.

”Mă bucur că primarul s-a trezit la realitate. Era cazul, altfel eram pregătiți să-l trezim noi cu proteste. Oamenii erau de-a dreptul disperați”, a comentat consilierul local   

După ce pe rețele de socializare navetiștii au început să se mobilizeze încă din cursul zilei de ieri, municipalitatea a inițiat proiectele de hotărâre pentru înființarea de noi stații.

Administrația locală a scăpat astfel, la limită de un protest care ar fi blocat drastic traficul din Turda.  

După ce presa a primit proiectul de hotărâre, navetiștii au contramandat protestul.  

F71326d2 7b4e 43e8 A515 F9271c840192
Pentru 10 minute, traficul pe Drumul European E 60 a fost blocat de navetiști, în 22 noiembrie 2023, la ora 15.30

”Mă bucur că primarul și-a dat seama că cei care contează sunt turdenii și că nu a continuat cu greșelile grave făcute în detrimentrul orașului. S-a dovedit că soluțiile propuse de mine, ca și subprefect sunt viabile, administrația locală putea dispune înfiiințarea de stații de îmbarcare pentru transportul inter-județean.  Îmi pare rău că firma Fany a fost amendată cu 6-7 amenzi atunci când folosea stațiile acordate prin licență dar și faptul că turdenii au suferit. Probabil că dacă nu realiza că pierde capital politic, primarul Turzii nu venea, în încăpățânarea lui, cu nicio soluție”, a declarat subprefectul Răzvan Ciortea.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat mai jos

propunere-proiect-suplimentar-pct-5-6-1

PDF Embedder requires a url attribute

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.