Bătaie de joc. Străzi în întuneric în centrul Turzii. La voi în zonă cum e iluminatul public?

0
Plain Black Background 02fh7564l8qq4m6d

Turdenii din Centrul Turzii sunt obligați să mergă pe străzi lipsite de iluminat public, potrivi unei filmări făcută de o turdeancă și postată pe rețelele de socializare.

Strada în beznă este chiar aceea unde are sediul Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda și Judecătoria Turda.

Administrația locală de la Turda a evitat timp de trei ani de zile să concesioneze serviciul de iluminat public, concesionare care permitea efectuarea de investiții și a atribuit cu încălcarea legii serviciile de întreținere a iluminatului către firme apropiate conducerii politice a orașului.

Ulterior, după o plângere la DNA, municipalitatea a concesionat serviciul public de iluminat, în luna august 2023. DNA Cluj a admis că legea nu a fost respectată dar printr-o rezoluție a dispus clasarea cazului pentru că nu s-a înregistrat un prejudiciu.Ca urmare a plângerii penale, în perioada de la semnarea abuzivă a contractului de servicii cercetat de DNA și până la soluția de clasare, firma semnatară a contractului nu a emis nicio factură și nicio sumă nu a fost plătită din bugetul orașului. Ca urmare a acestui fapt, procurorii au considerat că nu există prejudiciu și nu se impune cercetarea penală. La circa 9 luni de la soluția de clasare, în toamna anului 2023, municipalitatea a concesionat în sfârșit serviciul de iluminat public.

Valoarea contractului de delegare a serviciului de iluminat public este de 12148102.94 lei, dar adminstrația locală și firma care a concesionat serviciul nu dă semne că ar demara vreo investiție semnificativă.

” În aceasta seara in zona judecatoriei din centru…. Inteleg ca trebuie sa avem rabdare cu traficul, cu lucratul vesnic la drumuri…dar chiar sa fie ZERO iluminata strada mai ales in zona unde se lucreaza si sunt gropi alunecoase de la noroi nu e de acceptat..macar ceva solutie de iluminat provizorie sa fie gasita …daca se intampla un accident si careva isi rupe ceva din aceasta cauza cine e de vina? Omul ca umbla seara la 6 pe drumuri…”, se arată într-o postare din 16 noiembrie

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.