Situl decontaminat de la Poștarât a fost replantat cu copaci

0
3b830c62 3827 49c8 A783 691115d27b69

Antreprenorul a replantat întreaga suprafață cu puieți de pin și plop după ce vechii pomi s-au uscat din cauză că nu au fost udați.  

”A fost vina administrației locale că nu a udat copacii la timp, de fapt am întârziat preluarea lucrurii. bBne că au făcut replantarea din banii lor, deoarece așa trebuie să procedeze fiecare antreprenor din Turda cu o lucrare care are probleme”, explică surse din Primăria Turda. Acestea au explicat că situația neplăcută a sitului de la Poștarât a apărut după ce  municipalitatea a refuzat să plătească o sumă de bani ce îi era datorată constructorului iar recepția a fost întârziată. Pe cale de consecință, lucrările de întreținere a noului parc au rămas în aer. Reprezentanții antreprenorului nu au putut fi contactați pentru clarificări și comentarii.

Situl decontaminat de la Poștarât trebuia transformat într-o zonă parc, după procedurile de decontaminare.

Anterior zona a fost plantată cu copaci care sau uscat, lucru sesizat de către opinia publică din Turda.

Situl Poșta Rât de pe malul stâng al Râului Arieș, în extravilanul Municipiului Turda ocupă o suprafață de 10 ha. În urma unor studii realizate s-a estimat că pe suprafața acestuia s-au depozitat de-a lungul timpului 10.000 mc de deșeuri, echivalent unei cantități de 18.500 tone substanțe poluante. Terenul a fost decontaminat în baza unui proiect finanțat prin fondurile Programului Operațional Sectorial Mediu.

B74fe290 03a0 4abd 8a22 F490ce4a29e2
Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.