Supremația lui  Dorin Lojigan, amenințată de Marian Morar, administratorul public al orașului

0
Supremația Lui  dorin Lojigan, Amenințată De Marian Morar, Administratorul Public Al Orașului

Colaborator mai mult sau mai puțin apropiat al primarului Dorin Lojigan, Marian Morar, actualul administrator public de la Câmpia Turzii este primul candidat serios care poate ataca și demonta supremația politică locală a primarului PNL din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan. Anunțul înscrierii lui Morar în AUR a fost făcut sâmbătă, 4 noiembrie, dar liderul politic local a fost văzut anterior la evenimentul Alianței AUR de inaugurare a sediului Partidului Republican de la Cluj. Morar a purtat discuții cu președintele AUR, George Simion și Ioana Ramona Bruynseels, prima candidată a AUR pentru europarlamentare.

Marian Morar, administratorul public al orașului s-a înscris în AUR, după o evaluare rapidă a opțiunilor politice naționale. Când un astfel de gest este făcut de cineva din vârful ierarhiei administrative, înseamnă un singur lucrur: va candida pentru postul de primar.

Dorin Lojigan 1
Ziele lui Dorin Lojigan la Primăria Câmpia Turzii ar putea fi numărate

Morar, spun surse din Primăria Câmpia Turzii a fost un bun colaborator al primarului Lojigan. ”Nu poate spune că a fost apropiat, deoarece Lojigan nu are apropiați politici”, explică surse politice din Câmpia Turzii. Potrivit acestei surse, migrarea lui Morar către Alianța AUR și contestarea autorității lui Lojigan are la bază tocmai această inabilitate a primarului Dorin Lojigan de a forma o echipă. ”Primarul din Câmpia Turzii este obsedat de control, până la punctul în care refuză chiar și delegarea unor sarcini simple. Morar spera că Lojigan va ținti mai sus și va rămâne le la Câmpia Turzii. Când s-a convins că Lojigan nu are ambiții politice mai mari, fie că nu vrea, fie că nu poate, Morar a încercat el să promoveze politic dar Lojigan l-a purtat cu vorba. Pentru Lojigan, administratorul public era doar o unealtă, Morar s-a prins de asta și acum vrea mai mult, în condițiile în care știe că poate mai mult”, mai povestesc surse liberale din partid.
Primarul din Câmpia Turzii trăiește aceeași dramă politică ca și mai bătrânul său coleg de la Turda, Cristian Matei: nu au lângă ei un secund, cineva care poate să preia munca politică. O astfel de situație, deși conferă singuranță, vine cu costuri politice.

Morar poate fi un adversar serios al primarului Lojigan, mult mai periculos decât social-democratul Avram Gal cunoscut pentru faptul că vinde burgeri inveliți în foiță de aur. De altfel, transferul politic al lui Morar l-a enervat puternic pe Lojigan, susțin surse din Primăria Câmpia Turzii care descriu că primarul din Câmpia Turzii s-a făcut negru de supărare.  

I s-a cerut demisia, dar Morar a refuzat să demisioneze, mai spuns sursele din administrație,

Supremația politică a lui Dorin Lojigan se apropie de sfârșit cu noua variabilă AUR căci chiar dacă Morar nu va câștiga fotoliul de primar, poate cu AUR să obțină un scor foarte bun în Consiliul Local. O astfel de situație va face ca la Câmpia Turzii să reînceapă ceva ce n-a mai fost de mai bine de 10 ani: o luptă politică adevărată.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.